Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

30 κοινά πρότζεκτ, αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων, συζητούν Ρωσία - Κίνα

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014   12:48:00 μ.μ.


30 κοινά πρότζεκτ, αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων, συζητούν Ρωσία - Κίνα
Πάνω από 30 κοινά πρότζεκτ, αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συζητούν Ρωσία και Κίνα, στο πλαίσιο της αμοιβαίας οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε ο Κύριλλος Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.

«Eχουμε συστήσει μια διακυβερνητική ρωσο-κινεζική επιτροπή, η οποία προσφάτως συζήτησε για περισσότερα από 30 έργα που θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι δυο χώρες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια» είπε συγκεκριμένα ο Ντμίτριεφ, σε χθεσινή ομιλία του στο Διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ Σότσι 2014.
Στη διμερή επενδυτική επιτροπή συμμετέχουν τόσο ιδιωτικές όσο και κρατικές εταιρίες, οι οποίες πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα. «Οι Ασιάτες επενδυτές ενδιαφέρονται για τη Ρωσία, ωστόσο χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος, απ' ό,τι συνήθως, για να καθιερωθούν οι σχέσεις μας μαζί τους και είναι πολύ σημαντικό αυτές οι σχέσεις να οργανωθούν με πιο συστηματικό τρόπο» πρόσθεσε ο Ντμίτριεφ.
Η πρώτη συνεδρίαση της διμερούς επενδυτικής επιτροπής
Η Διακυβερνητική Ρωσο-Κινεζική Επιτροπή Επενδύσεων, στην οποία συμπροεδρεύουν ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιγκόρ Σουβάλοφ και ο αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζανγκ Γκαολί, πραγματοποίησε την εναρκτήρια συνεδρίασή της στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο.
Μετά τη συνεδρίαση, ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κύριλλος Ντμίτριεφ διορίστηκε συμπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας τη ρωσική πλευρά. Από κινεζικής πλευράς, την αντίστοιχη θέση ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του Κινεζικού Οργανισμού Επενδύσεων Ντινγκ Χουεντόνγκ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ