Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πάνω από 300 αλεξιπτωτιστές στο Πριμόριε θα περάσουν 150 χλμ σε 48 ώρες στις ασκήσεις

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014   9:05:00 μ.μ.


Πάνω από 300 αλεξιπτωτιστές στο Πριμόριε θα περάσουν 150 χλμ σε 48 ώρες στις ασκήσεις
 Πάνω από 300 στρατιώτες του ρωσικού στρατού αποβιβάστηκαν στο Πριμόριε και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του εκτάκτου ελέγχου της μαχητικής ετοιμότητας θα πραγματοποιήσουν την πορεία σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων μέσα σε 48 ώρες, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI με αναφορά στη διεύθυνση του γραφείου Τύπου και πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας.

"Πάνω από 300 στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων της ένωσης αποβατηγών αγημάτων του Ουσσουρίσκ με τον οπλισμό τους έκαναν απόβαση στο σύνολο των στρατευμάτων με συστήματα αλεξίπτωτων D-10 στο χώρο προσγείωσης "Korsakovo" (περιοχή του Πριμόριε)", λέγεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το αμυντικό όργανο, μετά την απόβαση από αεροσκάφη και την συγκέντρωση οι αλεξιπτωτιστές θα πραγματοποιήσουν την πορεία σε απόσταση των 150 χιλιομέτρων σε καθορισμένη περιοχή από άγνωστο πεδίο. "Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της υπόθεσης τα στρατεύματα της ένωσης αλεξιπτωτιστών του Πριμόριε πρέπει να διανύσουν όλη την διαδρομή στο διάστημα λιγότερο από 48 ώρες και να βγουν στην περιοχή της επιβίβασης σε μεγάλα αποβατηγά πλοία του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
Όπως προσθέτει το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας, μετά την επιβίβαση στα αποβατηγά πλοία μαζί με τις ενώσεις των πεζοναυτών του στόλου οι αλεξιπτωτιστές πρέπει να διανύσουν δια θαλάσσης περίπου χίλια χιλιόμετρα για να βγουν στην περιοχή της νήσου Σαχαλίνης.
Όπως έχει αναφερθεί, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν ανέθεσε στο Υπουργείο Αμύνης να διεξάγει τον έκτακτο έλεγχο της μαχητικής ετοιμότητας των στρατευμάτων της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής που ενώνει τα στρατεύματα στην περιοχή του Ζαμπαϊκάλιε και στην Άπω Ανατολή. Ο έλεγχος διεξάγεται από τις 11 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, στον έλεγχο συμμετέχουν περίπου 100 χιλιάδες στρατιώτες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ