Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κατά τη διάρκεια της εξολοθρευτικής επιχείρησης στη Νοβορωσία το Κίεβο έχασε πάνω από 47 χιλιάδες άτομα

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014   1:03:00 μ.μ.


Κατά τη διάρκεια της εξολοθρευτικής επιχείρησης στη Νοβορωσία το Κίεβο έχασε πάνω από 47 χιλιάδες άτομα
Από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου οι απώλειες των εξολοθρευτών του Κιέβου αποτέλεσαν 47.103 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών, τραυματιών, αιχμαλώτων, αγνοουμένων και λιποτακτών.

Από αυτούς 31 χιλιάδες είναι νεκροί και τραυματίες, 1980 αιχμάλωτοι, 14100 λιποτάκτες και αγνοούμενοι. Μάλιστα ανάμεσα στους αγνοούμενους οι περισσότεροι είναι νεκροί. Αυξάνονται οι απώλειες των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιριών, την παρούσα στιγμή αποτελούν 560 άτομα.
Τα στοιχεία αυτά ανέφερε στα ρωσικά ΜΜΕ ο Συμπρόεδρος του Λαϊκού Μετώπου της Νοβορωσίας Βλαδίμιρ Ρόγκοφ, αναφερόμενος στην έκθεση που υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο από το Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλείας και Αμύνης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανεξάρτητων εκτιμητών, η Ουκρανία από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2014 έχασε 65 % των πολεμικών μηχανημάτων της.
Σε αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται τόσο τα κατεστραμμένα μηχανήματα (είτε χαλασμένα μέχρι του βαθμού της ολικής ανακαίνισης), όσο και τα μηχανήματα που κατέλαβαν οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης.  Το Κίεβο σχεδόν δεν έχει αεροπορία πια.
Το LifeNews δημοσιεύει το βίντεο από τους τόπους μαχών που έγιναν μερικές μέρες πριν μεταξύ του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και των ταξιαρχιών «Donbass» και «Dnepr». Στα χωράφια στην περιοχή Σταρομπεσσέβσκι είναι παρατημένα δεκάδες μαχητικά μηχανήματα που είναι χαλασμένα και καμένα: είναι άρματα μάχης, τα BTR και τα BMP.
Στον τόπο, όπου έγιναν οι λήψεις, καθώς και στα περίχωρα η Εθνική Φρουρά μέσα σε μερικές μέρες έχασε περίπου 400 στρατιώτες νεκρούς και 200 τραυματίες.
Πολλά πτώματα των Ουκρανών στρατιωτών ακόμα κείνται εκεί, στα χωράφια. Δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να τα απομακρύνει. Όπως έμαθε ο ανταποκριτής του LifeNews, ο συνταγματάρχης που ασχολούνταν με την απομάκρυνση των σωρών, ξαφνικά χρειάστηκε τη ψυχολογική βοήθεια.
Όπως είναι γνωστό, ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης στα τέλη Αυγούστου περικύκλωσε τρεις μεγάλες ομάδες στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας: δύο ομάδες στις 24 Αυγούστου και μία στις 25 Αυγούστου.
Έπειτα οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης άρχισαν να καθαρίζουν τις πόλεις και τα χωριά στο έδαφος των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τις υπόλοιπες ομάδες των ουκρανικών δυνάμεων. Η περιοχή του οικισμού Σταρομπέσσεβο απελευθερώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ