Ροη ειδησεων

Εθισμένοι στα κινητά 6 στους 10 νέους!

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014   5:00:00 μ.μ.


Εθισμένοι στα κινητά 6 στους 10 νέους! Συμπτώματα εθισμού παρουσιάζουν έξι στους δέκα νέους οι οποίοι  αφιερώνουν τουλάχιστον ένα οκτάωρο  την ημέρα  με τα κινητά τους .
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν αμερικανοί επιστήμονες  με 164 φοιτητές, ηλικίας 19 έως 22 ετών, ανακάλυψαν ότι κατά μέσον όρο αγόρια και κορίτσια διαθέτουν 8 και 10 ώρες αντιστοίχως σε δραστηριότητες όπως η ομιλία, η ανταλλαγή SMS, το σερφάρισμα και η κοινωνική δικτύωση.
Οι έξι στους δέκα παραδέχτηκαν ότι αυτό δεν είναι εντελώς φυσιολογικό και είπαν πως πιθανώς είναι εθισμένοι στα κινητά τους, δεδομένου ότι ενίοτε νιώθουν νευρικότητα όταν δεν βλέπουν που έχουν βάλει τη συσκευή.
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «η χρήση των κινητών τηλεφώνων δημιουργεί ένα παράδοξο, καθώς την ίδια στιγμή που παρέχουν πλήρη ελευθερία στους χρήστες τους, τους υποδηλώνουν κιόλας», δήλωσε ο δρ Ρόμπερτς.
Και συνέχισε: «Τα ευρήματά μας είναι εκπληκτικά και αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη εθισμού είναι μία εντελώς ρεαλιστική πιθανότητα όταν μιλάμε για τα κινητά τηλέφωνα».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ