Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Δώσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για επισκευή ή αντικατάσταση κατεστραμμένων smartphones

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014   9:54:00 μ.μ.


Δώσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για επισκευή ή αντικατάσταση κατεστραμμένων smartphonesΟι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα που έχουν να κάνουν με τη συσκευή τους
Τέσσερις στους δέκα κατόχους smartphones στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια βλάβη ή την καταστροφή της συσκευής τους την τελευταία διετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, οι καταναλωτές στην Ελλάδα πλήρωσαν συνολικά την τελευταία επταετία 701 εκατομμύρια ευρώ, για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones.
Παρόλο αυτά και λόγω του συχνά υψηλού κόστους επισκευής, το 8% χρησιμοποιούν κάποιο smartphone με σπασμένη οθόνη.
Τα στοιχεία δημοσιοποίησε η SquareTrade, εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή συμβολαίων προστασίας  ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς.
Αλλα αξιοσημείωτα ευρήματα της σχετικής έρευνας καταγράφουν ότι:
-Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.
-Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στην οροφή του αυτοκινήτου.
-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.
-Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών είναι κάτω των 45 ετών.-
-Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα που έχουν να κάνουν με τη συσκευή τους.
«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Eλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος για βλάβες στις συσκευές τους -το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη», σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.
Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των επτά ημερών για το 30% των περιπτώσεων, ενώ η ζημιά δεν προκαλείται πάντα από υπαιτιότητα του κατόχου, αφού το 25% των ατυχημάτων είναι αποτέλεσμα της απροσεξίας κάποιου άλλου.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ