Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Alibaba: Ο κινεζικός κολοσσός που αναμένεται να ξεπεράσει το Facebook!

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014   9:30:00 μ.μ.


Alibaba: Ο κινεζικός κολοσσός που αναμένεται να ξεπεράσει το Facebook!
Το κινεζικό e-shop εισέρχεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 20 δισ. δολάρια, έναντι 16 δισ. του Facebook τον Μάιο του 2012

Μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba εισέρχεται στη Wall Street.
Σύμφωνα με το BBC, οι επενδυτές αναμένουν ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει πάνω 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τα 16 δισ. δολ. που είχε συγκεντρώσει το Μάιο του 2012 η Facebook,  η οποία διατηρεί μέχρι τώρα το ρεκόρ για διαδικτυακή εταιρεία.
Παράλληλα, οι αναλυτές αποτιμούν την Αlibaba μεταξύ 100 και 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη στιγμή που η αντίστοιχη αξία της Google ανέρχεται στα 400 δισ. δολ. και της Facebook  στα 200 δισ. δολ.
Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει το BBC, η IPO Alibaba μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία εάν ξεπεράσει τα 22, 1 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ που συγκέντρωσε  η κινεζική κρατική τράπεζα, Agricultural Bank of China, το 2010.
Στο ερώτημα γιατί οι επενδυτές στρέφονται στο κινεζικό ηλεκτρονικό εμπόριο, η απάντηση είναι απλή. Η  Αlibaba καλύπτει πάνω από τα τρία τέταρτα των online πωλήσεων στην Κίνα. Τη στιγμή που το 50% των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο κάνει αγορές online, η εταιρεία έχει κάθε δυνατότητα να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο.
Η σύγκριση είναι μοιραία με τα 300 εκατομμύρια κατοίκους των ΗΠΑ, το 90% του οποίου ωστόσο κάνει χρήση του ιντερνετ.
Οσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, τα ετήσια έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 40 με 50%, ενώ τα περιθώρια κέρδους είναι πάνω από 40%.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ