Ροη ειδησεων

Apple Watch στις αρχές του 2015 με τιμή άνω των 349 δολαρίων

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014   7:03:00 π.μ.


Apple Watch στις αρχές του 2015 με τιμή άνω των 349 δολαρίων Στις αρχές του 2015 και με την διαβεβαίωση του Τιμ Κουκ του ιδίου ότι «αξίζει η αναμονή», η Apple έκανε τα αποκαλυπτήρια του "one more thing..."
Toυ «έξυπνου» και συνάμα πολυτελούς ρολογιού. Το Apple Watch απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους iPhone και θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις -και από χρυσό 18 καρατιών- σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 349 δολάρια.
Το Apple Watch, όπως τελικά βαπτίστηκε το φημολογούμενο iWatch, είναι ένα προϊόν που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από το μηδέν, ειπώθηκε στην παρουσίαση του Flint Center. Δεν πήραμε το iPhone, το μικρύναμε και το βάλαμε με ένα λουράκι στον καρπό, τόνισε ο Φιλ Σίλερ παραπέμποντας στις υλοποιήσεις των άλλων κατασκευαστών.
Το Apple Watch ξεχωρίζει από την φαινομενικά κλασική κορόνα ρύθμισης της ώρας στο πλάι του, πρόκειται όμως για το πρότυπο Digital Crown που σχεδίασε η εταιρεία για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες χειρισμού ενός smartwatch, χωρίς να τα αναθέτει όλα στην οθόνη αφής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Apple χαρακτηρίζει τον νέο αυτό τρόπο για να κάνει κανείς κύλιση(scroll), μεγέθυνση (zoom) και πλοήγηση, ως «το πλέον επαναστατικό» επίτευγμά της στον τομέα αυτό μετά το iPod Click Wheel και το iPhone Multi-Touch.
Από το ρολόι, οι χρήστες iPhone θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, να απαντούν σε κλήσεις στο iPhone και να στέλνουν κάποιες ιδιαίτερες ειδοποιήσεις σε φίλους με το λεγόμενο Digital Touch. Επίσης, το Apple Watch φέρει τέσσερις αισθητήρες που θα εξυπηρετήσουν την λειτουργία εφαρμογών για την άσκηση και την παρακολούθηση της καλής υγείας των χρηστών.
Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε τρεις διακριτές συλλογές ως Apple Watch, Apple Watch Sport και Apple Watch Edition.
To user interface που σχεδίασε ο αναγνωρισμένος σχεδιαστής της Apple, Τζόναθαν Άιβι, είναι βασισμένο στο iOS. Το Digital Crown λειτουργεί και ως κουμπί επαναφοράς στην αρχική οθόνη (Home) και ενεργοποιεί το Siri (επικοινωνία με φωνητικές εντολές).
Η οθόνη του Apple Watch είναι τεχνολογίας Retina και υποστηρίζει το Force Touch, μια τεχνολογία που διακρίνει την διαφορά μεταξύ ενός απλού χτυπήματος στην οθόνη από ένα χτύπημα με πίεση. Αυτή η διάκριση θα επιτρέψει την ενεργοποίηση λειτουργιών μέσα στα app που θα αναπτυχθούν για το Apple Watch (κάτι που θα γίνει με την διάθεση του σχετικού WatchKit στους developers).
Επίσης, η Apple αναφέρθηκε στην "Μηχανή Taptic" και στο ενσωματωμένο ηχείο του ρολογιού, δύο τεχνολογίες που θα εξυπηρετήσουν την ειδοποίηση του χρήστη είτε από το ρολόι που «θα μιλάει», είτε διαισθητικά, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα ξεκάθαρο σε τι ακριβώς αναφέρεται.
Σε ότι αφορά στο τσιπ του ρολογιού, η Apple περιορίστηκε να αναφέρει ότι πρόκειται για το S1 SiP (System in Package), μια μινιατούρα της αρχιτεκτονικής ενός ολόκληρου υπολογιστή σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα. Το Apple Watch υποστηρίζει την επικοινωνία μέσω Wi-Fi 802.11b/g και Bluetooth 4.0 για την ζεύξη του με το iPhone.
Τα ρολόγια της Apple θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκδόσεις (3,8 εκατοστά και 4,2 εκατοστά), με πολλές επιλογές σε λουράκια με μαγνητικό σύνδεσμο. Η πρόσοψή τους μπορεί να αλλάξει 11 «πρόσωπα», με εντυπωσιακές προτάσεις, όπως το Astronomy Face που δείχνει την τρέχουσα θέση του χρήστη στον πλανήτη.
Μερικές από τις λειτουργίες του Apple Watch:
*Smart Replies με υπαγόρευση μηνυμάτων
*Handoff: ο χρήστης μπορεί ξεκινήσει ένα μήνυμα στο ρολόι του και να το συνεχίσει στο iPhone, Με ένα swipe up από το ρολόι, μπορεί να δει τα Glances (χρήσιμες σύντομες πληροφορίες, όπως τρέχουσα θέση στον χάρτη, τιμές μετοχών, προγραμματισμένα ραντεβού)
*Με το πάτημα του πλαϊνού πλήκτρου, εμφανίζονται οι Friends, για ταχύτερη επικοινωνία
*Digital Touch: αποστολή σκίτσων, «ένα ευγενικό χτύπημα στην πλάτη» ή ένα ηχητικό μήνυμα Walkie Talkie ή του τρέχοντος καρδιακού παλμού.
*Πληρωμές μέσω Apple Pay, αξιοποίηση πάσων από το Passbook ή έλεγχος Apple TV και οδηγίες πλοήγησης.
*Activity app
*Workout app, με τις πληροφορίες να συγκεντρώνονται στο Fitness app στο iPhone
Το Apple Watch αναμένεται στις αρχές του 2015 σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 349 δολάρια. Το Apple Watch μπορεί να συνδυαστεί με iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 ή iPhone 6 Plus με το iOS 8.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-technologia/53/217480/apple-watch-st-a-tou-2015-e-t--t-349-da#sthash.VTy2Evws.dpuf


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ