Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Συναγερμός στη ΝASA! Φωτογράφησαν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη μια…μπάλα! (Βίντεο)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014   8:12:00 μ.μ.


Συναγερμός στη ΝASA! Φωτογράφησαν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη μια…μπάλα! (Βίντεο)Ένα ντοκουμέντο από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη έχει προκαλέσει συναγερμό στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία και έχει πυροδοτήσει αναστάτωση και σενάρια συνωμοσίας στις τάξεις όλων όσων υποστηρίζουν πως τελικά… δεν είμαστε μόνοι σε αυτό τον κόσμο.
Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί από τις ρομποτικές κάμερες του μη επανδρωμένου οχήματος Curiosity που εξερευνά από τα μέσα Σεπτεμβρίου την επιφάνεια του μυστηριώδους πλανήτη.
Όπως μπορείτε να δείτε εικονίζεται ένα αντικείμενο που μοιάζει πολύ με μια ολοστρόγγυλη μπάλα. Απλά να θυμίσουμε ότι μιλάμε για την επιφάνεια… του Άρη!
Η φωτογραφία του ευρήματος, μοιράστηκε με εκατομμύρια followers του Curiosity στο Twitter ενώ πριν από μερικές ώρες έκανε και την πρώτη του συλλογή δείγματος του υπεδάφους του πλανήτη με το μικρό γεωτρύπανό του.
Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η προέλευση της φωτογραφίας, στην περίπτωση όμως που είναι πραγματική, τότε αποτελεί σίγουρα επιστημονικό παράδοξο.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Curiosity εντοπίζει αντικείμενα, που θυμίζουν κάτι από τον πλανήτη Γη. Κατά καιρούς, έχει εντοπίσει αντικείμενα που μοιάζουν με ένα φανάρι κυκλοφορίας, ένα κράνος και μία σαύρα που τελικά αποδείχτηκαν απλοί βράχοι που έφτασαν στη Γη με τα παράδοξα αυτά σχήματα λόγω της γωνίας λήψης τους από τις κάμερες του διαστημικού σκάφους.
Δείτε το βίντεο:


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ