Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τετ α τετ Μπαλτάκου-Ζιαζιά για το νέο κόμμα - Ποια άλλη πρόταση έχει γίνει στον πρώην Α/ΓΕΣ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014   12:18:00 π.μ.

Ραντεβού Μπαλτάκου - Ζιαζιά με “ατζέντα” πολιτικοστρατιωτική. Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και ο πρώην Α/ΓΕΣ συναντήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο καφέ μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου. Γνωρίζονταν και είχαν συνεργασία την εποχή που ο στρατηγός Ζιαζιάς ήταν Α/ΓΕΣ.

Το πολιτικό κομμάτι της συζήτησης είχε να κάνει βέβαια με το εγχείρημα Μπαλτάκου για την δημιουργία ενός κόμματος που θα “μαζέψει” το 16,5% που όπως εκτιμά ο ίδιος βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ. Ο Μπαλτάκος προσπαθεί να προσελκύσει γνωστά ονοματα από τις ΕΔ και η πρώτη προσέγγιση έγινε στον επίσης πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο. Ο οποίος συμφώνησε για την ανάγκη δημιουργίας νέων πολιτικών σχημάτωνδεν δεσμεύτηκε όμως ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο που χαράσσει ο Μπαλτάκος.

Ο στρατηγός Ζιαζιάς άκουσε όσα είχε να του πει ο Μπαλτάκος. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει την άποψη ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός πατριωτικού κόμματος με την πραγματική έννοια του όρου. Γι΄ αυτό και έχει κάνει ανάλογες συζητήσεις με τον χώρο της Αριστεράς. Η οποίες όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert είχαν οδηγήσει τον Τσίπρα στην απόφαση να του προτείνει εκλόγιμη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο στρατηγός όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες δεν δέχτηκε αφού εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσε να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό από την Ευρωβουλή . Υπάρχουν κι αυτοί που σκέφτονται ουσιαστικά κι ας είναι μειοψηφία στην Ελλάδα.

Ο Ζιαζιάς άκουσε τον Μπαλτάκο,εξέφρασε τις απόψεις του και το θέμα θα μείνει εδώ .

Βέβαια οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πάρα πολλά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις ΕΔ και τις τραγικές επιλογές που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Για κάποιες απ΄ αυτές ο Μπαλτάκος είναι “συνένοχος” και η αποδοχή της ευθύνης του έκανε καλή εντύπωση στον στρατηγό.
onalert.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ