Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στη Νοβορωσία παραβιάζεται η εκεχειρία, δεν έγινε η ανταλλαγή αιχμαλώτων

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014   8:52:00 μ.μ.


Στη Νοβορωσία παραβιάζεται η εκεχειρία, δεν έγινε η ανταλλαγή αιχμαλώτων
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιτελείου της Νοβορωσίας, κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι εξολοθρευτές πάνω από 10 φορές παραβίαζαν τη συμφωνία για την παύση του πυρός.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς των προαστίων του Ντονέτσκ από το πυροβολικό και ολμοβόλα. Εκτός από τους βομβαρδισμούς των γειτονιών του Ντονέτσκ, τους βομβαρδισμούς υπέστησαν τα τμήματα του στρατού της Νοβορωσίας τα οποία βρίσκονται κοντά στην πόλη. Επίσης αναφέρεται για τις ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων στην κατεύθυνση προς τη Μαριούπολη, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να συγκεντρώσουν κοντά στην πόλη τα πολεμικά μηχανήματα για την παροχή βοήθειας σε όσους είναι αποκλεισμένοι στη Μαριούπολη.
Πέραν τούτου, το επιτελείο του στρατού της Νοβορωσίας ενημερώνει ότι δίπλα στον οικισμό Ντεμπάλτσεβο εντοπίστηκε η μετακίνηση δεκάδων τεθωρακισμένων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι ναζί ενεργά εισάγουν τα τμήματά τους σε εκείνους τους οικισμούς, όπου αποδυναμώθηκαν οι ομάδες τους. Γίνεται η εναλλαγή στρατευμάτων του εχθρού, πέραν τούτου οι μαζί αρχίζουν τα πυρά και στους οικισμούς, έτσι σήμερα οι φασίστες του Κιέβου βομβάρδισαν τον οικισμό Σπαρτάκ.
Μαζί με την παραβίαση της συμφωνίας για την παύση του πυρός προέκυψαν εμπόδια στην εκτέλεση της απόφασης για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων «όλους για όλους».
Λόγω του ότι το Κίεβο αρνείται να παραδώσει τους καταλόγους με τους αιχμαλώτους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης, οι αρχές της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ συνεχίζουν να κρατούν αιχμάλωτους περίπου χίλιους Ουκρανούς στρατιώτες τους οποίους σχεδιάζεται να ανταλλάξουν, ανέφερε ο εκτελών καθήκοντα του Υπουργού Κρατικής Ασφαλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας το Ντονέτσκ Λεωνίντ Μπαράνοφ.
«Το Κίεβο λέει ότι έχει περίπου 200-300 μαχητές της επιστράτευσης. Ταυτόχρονα μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακριβείς λίστες. Πέραν τούτου, περίπου χίλιοι δικοί μας οπαδοί και άμαχοι κάτοικοι του Ντονμπάς θεωρούνται αγνοούμενοι, στην ουσία όμως πολλοί από αυτούς βρίσκονται επίσης αιχμάλωτοι», εξήγησε ο Λεωνίντ Μπαράνοφ. Όπως εικάζεται, το Κίεβο μπορεί να αποφασίσει να κρατήσει ένα μέρος από τους αιχμάλωτους.
«Ούτως ή άλλως αλλάζουμε πάνω από χίλιους με τους τριακόσιους δικούς μας, δε θα θέλαμε να γίνουμε θύματα απάτης», επιφυλάσσεται ο Μπαράνοφ.
Εκτός από αυτό, εξήγησε ο εκτελών καθήκοντα του Υπουργού Κρατικής Ασφαλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας το Ντονέτσκ, ανάμεσα στο Ντονέτσκ και το Κίεβο υπάρχουν διαφωνίες για το γεγονός, ποιον πρέπει να απελευθερώσει η ουκρανική πλευρά.
«Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν συλληφθέντες στο Χάρκοβο και στην Οδησσό μερικές δεκάδες δικοί μας οπαδοί. Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί επίσης είναι αιχμάλωτοι και πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Το Κίεβο λέει ότι τους κατηγορούν με βάση το άρθρο «Σεπαρατισμός» και τα άτομα αυτά δεν σχετίζονται με το Ντονμπάς», διευκρίνισε ο Μπαράνοφ.
Όπως είπε, οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες θα αφεθούν ελεύθεροι, όταν θα συντονιστούν οι κατάλογοι. «Όπως λέγεται, θα μπορούσαμε να τους αφήσουμε ελεύθερους ήδη από χτες, αλλά πρέπει να έχουμε τις εγγυήσεις ότι και οι δικοί μας θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία απάτη», δήλωσε ο Μπαράνοφ.
Σύμφωνα με τα λόγια του, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ήδη έχει παραδώσει στο Κίεβο τους καταλόγους όσους, κατά τη γνώμη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, πρέπει να απελευθερώσουν.
Ως κίνηση καλής βούλησης, την Κυριακή οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης στο Ντονέτσκ απελευθέρωσαν 15 Ουκρανούς στρατιώτες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ