Ροη ειδησεων

Αν δεν ξεδιψάτε με ένα μπουκάλι νερό, τώρα... φάτε το!

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014   8:15:00 π.μ.


Αν δεν ξεδιψάτε με ένα μπουκάλι νερό, τώρα... φάτε το!Το «Ooho!» και αποτελείται από μεμβράνες ζελατίνης που έχουν δημιουργηθεί από καφέ άλγη και χλωριούχο ασβέστιο
Αν ένα μπουκάλι νερό δεν αρκεί για να ξεδιψάσετε, τώρα μπορείτε να το... φάτε!
Κι όμως, ένας απόφοιτος των πανεπιστημίων Royal College of Art και Imperial College του Λονδίνου αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσει η ανθρωπότητα τα πλαστικά μπουκάλια με νερό, με το... μπαλάκι νερού που ο ίδιος δημιούργησε.
Ο Γκαρσία Γκονζάλες έφτιαξε μια καταναλώσιμη, μικρή μπαλίτσα από νερό, μια ιδέα η οποία, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, «μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».
Το ιδιαίτερο αυτό προϊόν ονομάζεται «Ooho!» και αποτελείται από μεμβράνες ζελατίνης που έχουν δημιουργηθεί από καφέ άλγη και χλωριούχο ασβέστιο.
Έτσι, σε αντίθεση με τα κοινά πλαστικά μπουκάλια, το «Ooho!» μπορεί είτε να καταναλωθεί από τους αγοραστές τους, είτε να πεταχθεί, καθώς είναι βιοαποικοδομήσιμο.
Για την ώρα πάντως, το προϊών χρειάζεται περισσότερη δουλειά προκειμένου να μπορέσει να βγει στις αγορές και να συναντήσει την εμπορική επιτυχία, που ο σχεδιαστής του ευελπιστεί ότι θα έχει.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ