Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι Ρώσοι επιστήμονες επεξεργάστηκαν το πρώτο ρωσικό σύστημα πλοήγησης στο γεωμαγνητικό πεδίο της Γης

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014   3:06:00 μ.μ.


Οι Ρώσοι επιστήμονες επεξεργάστηκαν το πρώτο ρωσικό σύστημα πλοήγησης στο γεωμαγνητικό πεδίο της Γης
Οι Ρώσοι επιστήμονες επεξεργάστηκαν το πρώτο ρωσικό σύστημα πλοήγησης στο γεωμαγνητικό πεδίο της Γης. Το σύστημα αυτό μπορεί να γίνει μια εναλλακτική λύση στα υπάρχοντα ήδη σήμερα συστήματα πλοήγησης, όπως είναι το GPS και το GLONASS, είπε στον ανταποκριτή του πρακτορείου ITAR-TASS σήμερα ο προϊστάμενος του κατασκευαστικού γραφείου του Ινστιτούτου κρίσιμων τεχνολογιών Αλεξάνδρ Ιγκνάτιεφ.

"Το σύστημα της γεωμαγνητικής πλοήγησης μπορεί να γίνει αναντικατάστατο, παραδείγματος χάριν, σε περίπτωση απώλειας του δορυφορικού σήματος», υπογράμμισε. Από την άποψη της ακρίβειας το δικό μας σύστημα δεν έχει κανένα ελάττωμα σε σύγκριση με το ίδιο το GLONASS ".
Όπως υπογράμμισε ο κοσμήτορας της Φυσικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Σαράτοφ Βαλέρι Ανίκιν, "δεν πρόκειται το ένα σύστημα να εκτοπίσει το άλλο. Από την άποψη ασφαλείας όμως είναι καλύτερα να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται σε περίπτωση που, παραδείγματος χάριν, κάτι θα συμβεί με τους δορυφόρους επικοινωνίας ".
Ο Ιγκνάτιεφ είπε ότι η μοναδικότητα του σχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι πλήρως ρωσική δεν είναι μόνο η τεχνολογία της πλοήγησης, αλλά και το λογισμικό. Μια σειρά από τεχνικές λύσεις έχουν πάρει διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Κατασκευάστηκε και το πρώτο δείγμα του πλοηγητή. "Προς το παρόν είναι αρκετά ογκώδης, όμως βλέπουμε δυνατότητες για να μειώσουμε αρκετά το μέγεθος της συσκευής. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι εταιρίες-παραγωγοί εξαρτημάτων ", θεωρεί ο κατασκευαστής. Οι κατασκευαστές εκτιμούν ότι η έξοδος των συσκευών γεωμαγνητικής πλοήγησης στην εμπορική αγορά μπορεί να γίνει σε μερικά χρόνια. Αντίστοιχα συστήματα σήμερα επεξεργάζονται και σε άλλες χώρες εξωτερικού.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ