Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Επιστρέφει το υποχρεωτικό «αγροτικό» για τους γιατρούς

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014   5:24:00 μ.μ.


Επιστρέφει το υποχρεωτικό «αγροτικό» για τους γιατρούς
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας « Εθνος» στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας είναι η ουσιαστική επαναφορά του «αγροτικού» για τους γιατρούς.

Η υπηρεσία σε μονάδες της περιφέρειας θα είναι υποχρεωτική για διάστημα ενός έτους και απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη ειδικότητας.
Η υπηρεσία υπαίθρου ή κατά το κοινώς λεγόμενο αγροτικό για τους γιατρούς είναι και σήμερα τυπικά υποχρεωτική αλλά ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται καθώς δεν προσδιορίζεται ο χρόνος πραγματοποίησης της.
Οι περισσότεροι γιατροί αιτούνται ένταξη σε εκπαίδευση για απόκτηση ειδικότητας και ξεκινούν το «αγροτικό» τους. Σε περίπτωση που στο μεταξύ εγκριθεί η αίτησή τους για ειδικότητα, διακόπτουν το «αγροτικό» και το συνεχίζουν μετά την εκπαίδευση.
Ωστόσο, με το καθεστώς αυτό οι γιατροί φτάνουν σε ηλικίες στις οποίες δεν είναι εύκολο να συμπληρώσουν την οφειλόμενη υπηρεσία υπαίθρου, με αποτέλεσμα οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας με αποφάσεις τους να τους απαλλάσσουν τελικά από το «αγροτικό».
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου εκτιμάται ότι 1.000 απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών στελεχώνουν απομακρυσμένες ιατρικές μονάδες στην περιφέρεια.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ