Ροη ειδησεων

Αφγανιστάν: Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014   7:15:00 π.μ.


Αφγανιστάν: Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα υπογράψουν την Κυριακή οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία Αμπντουλάχ και Γκάνι

Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του Αφγανιστάν κατέληξαν έπειτα από καιρό σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, έπειτα από δύο μήνες έντασης μετά την εκλογική διαδικασία με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες για νοθεία.
Η μετεκλογική κρίση προκάλεσε περαιτέρω αποσταθεροποίηση στο Αφγανιστάν που μαστίζεται από τη βία την ώρα που η στρατιωτική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ετοιμάζεται να αποσύρει τα περισσότερα στρατεύματα μέχρι το τέλος του χρόνου αφήνοντας την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν στις αφγανικές δυνάμεις.
Εκπρόσωπος του Ασράφ Γκάνι, ο οποίος προηγήθηκε σε ψήφους, δήλωσε σήμερα διατηρώντας την ανωνυμία του ότι το "100%" των σημαντικότερων ζητημάτων επιλύθηκε και τα δύο στρατόπεδα έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας.
Ο Αϊμάλ Φαϊζί, ο εκπρόσωπος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας οριστικοποιήθηκε και είπε ότι θα υπογραφεί αύριο Κυριακή, την ίδια δηλαδή ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Εκπρόσωποι του άλλου προεδρικού υποψηφίου, του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, δεν ήταν σήμερα διαθέσιμοι για να προβούν σε δηλώσεις.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ