Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Αρχίστε τις διαπραγματεύσεις με τη λαϊκή επιστράτευση"

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014   9:06:00 π.μ.


Περίπου 700 Ουκρανοί στρατιώτες τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν αιχμάλωτοι στους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης της περιοχής του Ντονέτσκ και μάλιστα 80% από αυτούς αιχμαλωτίστηκαν μετά τις μάχες στο Ιλοβάισκ, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία 24» με αναφορά στη δήλωση που έκανε στη συνέντευξη Τύπου ο στρατηγός εν αφυπηρεσία Β. Ρούμπαν.

Ο επικεφαλής του Κέντρου ανταλλαγής αιχμαλώτων αποκάλεσε τη κατάσταση καταστροφική. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι οι ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό των Ουκρανών στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στο Ιλοβάισκ είναι εμπιστευτικές. "Δεν μπορώ να τις ανακοινώσω. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση, αφού δεν πήραμε πίσω τους αιχμαλώτους ", είπε ο Ρούμπαν.
Κατά τη γνώμη του, όπως διεξάγονται οι πολεμικές επιχειρήσεις, δημιουργείται η εντύπωση ότι "ετοιμάζονται να παραδώσουν το στρατό ως αιχμάλωτους ".
Ο ουκρανικός στρατός, κατά τη γνώμη του, πάσχει από έλλειψη εμπειρίας και τροφοδοσίας. Για το λόγο αυτό, θεωρεί ο στρατηγός, πρέπει να σκεφτούν για την προετοιμασία των ειρηνικών διαπραγματεύσεων.
"Έχουμε άπειρους αρχηγούς, έχουμε απροετοίμαστα νώτα. Τέτοιου είδους πόλεμοι οδηγούν στην εξολόθρευση των καλύτερων Ουκρανών που αποτελούν το γενετικό απόθεμα του έθνους. Πιθανόν, πρέπει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε. Ή καλύτερα να χάσουμε έναν τέτοιο πόλεμο, διατηρώντας έτσι το γενετικό απόθεμα ", θεωρεί ο στρατηγός.
Επίσης υπογράμμισε ότι "υπάρχουν πολλές ερωτήσεις στα επίσημα δεδομένα για τους νεκρούς και αγνοούμενους". Στο τέλος Αυγούστου στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσαν ότι από την αρχή της ειδικής επιχείρησης του Κιέβου (από τις 14 Απριλίου) στα ανατολικά της Ουκρανίας σκοτώθηκαν 789 Ουκρανοί στρατιώτες. Κατά μέσον όρο περίπου 10 στρατιώτες τις τελευταίες ημέρες σκοτώνονται καθημερινά στην εμπόλεμη ζώνη. Ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες πολλές φορές μειώνουν τις δικές τους απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες.
Στη συνέντευξη Τύπου επίσης έλαβε μέρος η ακτιβίστρια του Μαϊδάν, τραγουδίστρια Ρουσλάνα που πρόσφατα επισκέφτηκε το Ντονέτσκ. Όπως είπε, μετά τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχαρτσενκο η τραγουδίστρια κατάλαβε ότι είναι πραγματικός πατριώτης των χωμάτων του και «δε χρειάζεται κάτι ξένο».
Σήμερα οι απλοί Ουκρανοί, οι επιζώντες στρατιώτες των ταξιαρχιών "Azov", "Aydar" και "Dnepr", καθώς και γυναίκες και μητέρες στρατιωτών και στρατολογημένων βγήκαν στο συλλαλητήριο κοντά στην Ανώτατη Ράντα. Ζητούν από τις αρχές την παύση της αιματοχυσίας και την απάντηση για τους λόγους αποτυχίας στα ανατολικά της Ουκρανίας, μεταδίδει ο σταθμός "Ρωσία 24".
Ο αριθμός των αγνοούμενων αποτελεί πλέον εκατοντάδες άτομα. Και είναι μόνο τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από την Επιτροπή των μητέρων των στρατιωτών. Στην Ουκρανία άρχισε να λειτουργεί μια ειδική ιστοσελίδα για όσους έχουν χάσει επαφή με τους συγγενείς που έφυγαν στην περιοχή πολεμικών επιχειρήσεων στα νοτιοανατολικά.
Για πόσο διάστημα θα λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα που είναι κατά της στρατολόγησης, είναι άγνωστο. Άλλες δυνατότητες να ενώσουν τις προσπάθειές τους οι μητέρες και οι γυναίκες δεν έχουν. Έχουν μόνο να καίνε τις κλήσεις στρατολόγησης στην περιοχή πολεμικών επιχειρήσεων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ