Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Π. Μοσκοβισί: Σε νέα περίοδο σταθερότητας και υποστήριξης της ανάπτυξης βαδίζει η Ευρώπη

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014   4:30:00 μ.μ.


Π. Μοσκοβισί: Σε νέα περίοδο σταθερότητας και υποστήριξης της ανάπτυξης βαδίζει η Ευρώπη
Την πεποίθησή του ότι κατά τη Συνάντηση Κορυφής της 6ης Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γνωρίσει μια «στροφή» περνώντας σε μια νέα περίοδο «σταθερότητας και υποστήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης», εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί που έχει επιλεγεί ως μελλοντικός Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων.

 
Τη σχετική συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο και τηλεόραση.
Υποστηρίζοντας την πεποίθησή του αυτή, ο Π. Μοσκοβισί εξήγησε ότι «οι Ευρωπαίοι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα (με τις ευρωεκλογές) και εάν δεν γίνει τίποτα θα εκληφθεί ως απόρριψη».
«Εάν κατά τη διάρκεια της πενταετίας» πρόσθεσε, «δεν υπάρξει μια αποφασιστική δράση για την ανάπτυξη και την απασχόληση, θα είναι και το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος».
Υποστήριξε στη συνέχεια ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ « είναι στραμμένοι προς την ίδια κατεύθυνση, ήτοι την ανάπτυξη και την απασχόληση (...) για να δοθεί ελπίδα ιδιαίτερα στη νεολαία, την ελληνική νεολαία, την ισπανική, ιταλική καθώς και γαλλική νεολαία» τόνισε.
Ο Π. Μοσκοβισί απέρριψε κάθε υπαινιγμό τοποθέτησής του «κάτω από την κηδεμονία» των δύο αντιπροέδρων στα πλευρά του, του Φιλανδού Jyrki Katainen και του Λετονού Valdis Dombrovskis.
«Ένας θα είναι ο Επίτροπος και μια η εξουσία» απάντησε και πρόσθεσε : «Η Επιτροπή είναι ένα συλλογικό όργανο, οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ο δε ρόλος των αντιπροέδρων είναι περισσότερο συντονιστικός... η προσπάθεια είναι ιστορική... θα διαμορφώσουμε μια ομάδα δράσης».
'Εως τις 4 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει περάσει την απαραίτητη ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση του διορισμού του ως Επιτρόπου, ο Π. Μοσκοβισί διατηρεί την βουλευτική του ιδιότητα στη Γαλλία. Ετσι θα συμμετέχει την ερχόμενη Τρίτη, στην έκτακτη σύγκλιση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κατά την οποία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του μετά τον ανασχηματισμό και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ