Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σαουδική Αραβία: Της έβαλαν πρόστιμο επειδή πήγε οδηγώντας στο νοσοκομείο

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   4:24:00 μ.μ.


Σαουδική Αραβία: Της έβαλαν πρόστιμο επειδή πήγε οδηγώντας στο νοσοκομείο
Πρόστιμο αναγκάστηκε να πληρώσει μια γυναίκα, επιχειρηματίας και μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, καθώς οδήγησε μόνη της το αυτοκίνητο του συζύγου της, παραβιάζοντας τον σχετικό νόμο στη Σαουδική Αραβία.

Η γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες λόγω χρόνιου προβλήματος υγείας, βρισκόταν μόνη στο σπίτι με αποτέλεσμα κανένας άνδρας να μην μπορεί να τη μεταφέρει.
Καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, η Αλάια Αλ Φαρίντ, μέλος της Εθνικής Κοινότητας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εντοπίστηκε από την θρησκευτική αστυνομία της χώρας να οδηγεί. Αν και οι αστυνομικοί της επέτρεψαν να φτάσει μέχρι το νοσοκομείο και να εξεταστεί από γιατρό, στη συνέχεια την οδήγησαν στο τμήμα προκειμένου να της επιβάλουν το πρόστιμο.
Η Αλ Φαρίντ έχει πρωτοστατήσει σε καμπάνιες προκειμένου να επιτραπεί η οδήγηση και στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ανάγκης και όχι πράξη διαμαρτυρίας.
Καθώς όμως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένη νομοθεσία στη χώρα που να απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν -παρότι είναι παράνομο να εκδίδονται άδειες οδήγησης σε γυναίκες, η Αλ Φαρίντ αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει ποτέ ξανά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ