Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Έντονες οι αντιδράσεις για τα διόδια στον Μπράλο

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014   6:09:00 μ.μ.


Έντονες οι αντιδράσεις για τα διόδια στον Μπράλο
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων σε Μπράλο και Μώλο, στη Φθιώτιδα, ενώ στις 16:00, οργανώνεται η πρώτη συγκέντρωση αντίδρασης στα διόδια του Μπράλου. Αντίθεση στη λειτουργία των διοδίων εκφράζει το σύνολο των φορέων της περιοχής, ενώ πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση στην οποία κάλεσε ο δήμαρχος, Νίκος Σταυρογιάννης με τους επικεφαλής των παρατάξεων και αποφασίστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο το απόγευμα.

Εξάλλου, ιδιαίτερα σκληρή είναι και η ανακοίνωση από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Θύμιο Καραΐσκο να αναφέρεται στις επιπτώσεις για την εσωτερική μετακίνηση, όπως επίσης και στα πρόσθετα τέλη τα οποία θα πληρώνουν οι επισκέπτες στο μνημείο των Θερμοπυλών.
«Μετά τα έργα της ΠΑΘΕ, τα οποία κατέστησαν μνημείο απροσπέλαστο τον Αθανάσιο Διάκο στην Αλαμάνα, η λειτουργία των διοδίων αυτών αποτρέπει πλέον και τους επισκέπτες των Θερμοπυλών να επισκεφτούν τον ιστορικό χώρο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα πληρώσουν πρόσθετο "χαράτσι" 0,45 ευρώ στον ανισόπεδο κόμβο Μπράλου» σημειώνει, χαρακτηριστικά, στη δήλωσή του.
Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις που θα έχει η διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσα από την πόλη της Λαμίας και την Παλαιά Εθνική Οδό, τονίζοντας ότι η λειτουργία των διοδίων «θα οδηγήσει την κυκλοφορία μέσα στην πόλη της Λαμίας, για να συνεχίσει μέσα από χωριά και πυκνοκατοικημένες συνοικίες στην Παλιά Εθνική Οδό». «Το απαρχαιωμένο δίκτυο δεν μπορεί να απορροφήσει το μέγεθος της κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθεί και αποκαθιστά τις βλάβες με τα όσα οικονομικά μέσα διαθέτει, καθώς αυτός ο δρόμος είναι ευθύνη της. Οι φθορές είναι τεράστιες και οι δυνατότητες της Περιφέρειας σχεδόν ανύπαρκτες» υπογραμμίζει, αναφερόμενος στον μεγάλο όγκο κυκλοφορίας που δέχεται πλέον το παλαιό εθνικό δίκτυο που ξεκινά από τη Λαμία και φθάνει μέχρι τη Λειβαδιά. Χαρακτηρίζει, στη δήλωσή του, αιφνιδιαστική την απόφαση της εταιρείας να λειτουργήσει τα πλευρικά διόδια και σημειώνει με νόημα ότι «η Φθιώτιδα έχει πληρώσει ακριβά και με πολλαπλούς τρόπους το τίμημα στο πέταλο του Μαλιακού. Τώρα καλείται σε νέο τίμημα, καθώς υποχρεώνεται είτε να πληρώσει με "καπέλο" τις εσωτερικές της μετακινήσεις, είτε να υποχρεώνεται να κυκλοφορεί από υποδομές τις δεκαετίας του '50, με όγκο κυκλοφορίας σημερινό». «Συνεχίζεται η πολιτική του αποκλεισμού των κατοίκων από δημόσια αγαθά» σημειώνει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, που είναι επικεφαλής της μειοψηφίας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή του Μώλου, όπου και εκεί ξεκίνησε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων, οργανώνονται συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες με κορυφαία τη συγκέντρωση η οποία ανακοινώθηκε για την ερχόμενη Κυριακή. «Να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των διοδίων» καλεί ο δήμαρχος Μώλου- Αγίου Κων/νου, Ι. Συκιώτης που διαπιστώνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα δημιουργίας ασφαλούς παράπλευρου δικτύου και κατηγορεί την εταιρεία για «μονομερείς και αιφνιδιαστικές αποφάσεις», με τις οποίες καταστρατηγεί ακόμα και τις συμβάσεις που έχουν την υπογραφή της».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ