Ροη ειδησεων

Ανοίγουν τις φυλακές οι τζιχαντιστές απελευθερώνοντας κρατούμενους

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014   11:30:00 π.μ.


Ανοίγουν τις φυλακές οι τζιχαντιστές απελευθερώνοντας κρατούμενους
Φυλακές στη Ράκα ανοίγουν οι τζιχαντιστές, απελευθερώνοντας τουλάχιστον 150 άτομα σε μια προσπάθεια να στρέψουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μακριά από τη συγκεκριμένη πόλη.

Η Ράκα θεωρείται η de facto πρωτεύουσα του χαλιφάτου και το μέρος όπου ζουν οι κυριότεροι ηγέτες τους.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mail, η απελευθέρωση των κρατουμένων έγινε σε ένα βράδυ. Οι περισσότεροι εκτιμάται ότι είναι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης, η οποίοι είχαν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.
Στην ίδια πόλη εκτιμάται ότι κρατούνται τουλάχιστον δύο βρετανοί όμηροι, ο Άλαν Χένινγκ και ο Τζον Καντάιλ.
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα οι βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων κατά θέσεων του ISIS.
Στο στόχαστρο έχουν πλέον μπει τα μέσα με τα οποία χρηματοδοτείται η ISIS: Στο τρίτο «κύμα» επιδρομών, επλήγησαν 12 διυλιστήρια πετρελαίου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.
Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε την Πέμπτη πως έγιναν συνολικά 13 επιδρομές που στόχευαν μικρές μονάδες διύλισης πετρελαίου που ελέγχει η ISIS. Ξεχωριστή επιδρομή έπληξε ένα όχημα.
Το αποτέλεσμα «είναι ακόμη υπό αξιολόγηση, αλλά έχουν πρώτες ενδείξεις πως οι επιδρομές ήταν επιτυχείς», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι στις επιδρομές πήραν μέρος και αεροσκάφη, επανδρωμένα και μη, των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, αλλά η πραγματική του έκταση είναι άγνωστη. Εκτιμάται ότι το ISIS παράγει λιγότερα από 100.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.
 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ