Ροη ειδησεων

Στα ανατολικά της Ρωσίας αρχίζουν διευρυμένες στρατιωτικές ασκήσεις

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014   5:58:00 μ.μ.


Στα ανατολικά της Ρωσίας αρχίζουν διευρυμένες στρατιωτικές ασκήσεις
Στις 19 Σεπτεμβρίου στα ανατολικά της Ρωσίας άρχισαν στρατηγικές ασκήσεις αρχηγείων και επιτελείων «Ανατολή-2014». Τη δήλωση αυτή έκαναν στη Διεύθυνση Τύπου και πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας.

Συνολικά στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 100 χιλιάδες στρατιώτες, έως 1,5 χιλιάδες άρματα μάχης, μέχρι 120 αεροπλάνα, έως 5 χιλιάδες μονάδες οπλισμού, στρατιωτικών και ειδικών μηχανημάτων, καθώς και έως 70 πλοία. Οι ασκήσεις θα ολοκληρωθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επτά ημερών στα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής περιοχής έγινε έκτακτος έλεγχος στη διάρκεια του οποίου μερικά στρατεύματα έκαναν πορείες σε απόσταση άνω των 4 χιλ. χλμ.
Ενώσεις και στρατεύματα που συμμετείχαν στον έκτακτο έλεγχο της μαχητικής ετοιμότητας στρατευμάτων της Ανατολικής Στρατιωτικής περιοχής, εγκαταστάθηκαν στις περιοχές έναρξης, σε κέντρα εκπαίδευσης, σε χώρους ασκήσεων, σε αεροδρόμια άμεσης δράσης και είναι έτοιμα στη διεξαγωγή διευρυμένων ασκήσεων αρχηγείων και επιτελείων «Ανατολή-2014» οι οποίες θα γίνουν σε πάνω από 20 χώρους ασκησεων στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα στη Ανατολική Στρατιωτική περιοχή από την πόλη Ανάντιρ μέχρι το Βλαντιβοστόκ.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα γίνουν εκτοξεύσεις από τακτικά πυραυλικά συστήματα άμεσης δράσης με βαλλιστικούς πυραύλους με εγκατατάσεις στη στεριά, στη θάλασσα και από αεροπορικά συστήματα.
Μια σειρά από ενώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσει μεταφορά δυνάμεων από τη Δυτική περιοχή της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή σε αποστάσεις άνω των 6 χιλ. χλμ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ