Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πούτιν: Πρέπει να απαντήσουμε στις απειλές της στρατιωτικής ασφαλείας

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014   10:03:00 μ.μ.


Πούτιν: Πρέπει να απαντήσουμε στις απειλές της στρατιωτικής ασφαλείας
Το καθεστώς της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Επιτροπής που βρισκόταν στη διαχείριση της ρωσικής κυβέρνησης, ανέβηκε μέχρι το προεδρικό. Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν ο οποίος προσωπικά τώρα ηγήθηκε της επιτροπής.

Εκτός τούτου, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους έκανε μια σειρά από δηλώσεις για την εξασφάλιση της ασφαλείας της χώρας και είπε ότι η κρίση στην Ουκρανία χρησιμοποιείται για την αναβίωση του Βόρειου Ατλαντικού Συμφώνου.
Ο επικεφαλής του κράτους υπέδειξε ότι είναι αναγκαίο να δώσουμε μια αντίστοιχη απάντηση σε πιθανές απειλές της ασφάλειας της χώρας. "Πρέπει με πολλή σαφήνεια να υπολογίσουμε πιθανές απειλές στην στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας», δήλωσε ο Πρόεδρος. «Σε καθεμία από αυτές πρέπει να υπάρχει μια αντίστοιχη απάντηση ".
Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι μερικά χρόνια πριν οι ΗΠΑ μονομερώς αποσύρθηκαν από τη Συμφωνία για την αντιπυραυλική άμυνα. "Πολύ ενεργά προχωράει η δημιουργία του συστήματος της αντιαεροπορικής προστασίας και εδώ δεν φαίνονται επιτυχίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», διαπίστωσε ο Πούτιν. «Πέραν τούτου, αντίστοιχα συστήματα της αντιαεροπορικής προστασίας δημιουργούνται και στην Ευρώπη, και στην Αλιάσκα, δηλαδή κοντά στα σύνορά μας, επεξεργάζονται τη θεωρία του λεγόμενου παγκόσμιου αφοπλιστικού χτυπήματος ".
Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία ανησυχούν τη ρωσική ηγεσία, μεταξύ άλλων η συνέχιση της πολεμικής κατάκτησης του διαστήματος, η χρήση στρατηγικών όπλων σε μη πυρηνική έκδοση κ.α.. "Εμφανίζονται πάρα πολλές νέες απειλές, πρόσφατα, όπως γνωρίζετε, λήφθηκε η απόφαση για την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤ στην Ανατολική Ευρώπη», είπε ο Πούτιν. « Η κρίση στην Ουκρανία η οποία και υποκινήθηκε, να πούμε την αλήθεια, και δημιουργήθηκε από τους δυτικούς μας συνεργάτες, τώρα χρησιμοποιείται για την αναβίωση αυτού του στρατιωτικού μπλοκ ".
Ο Πούτιν κάλεσε να υπολογιστούν όλα αυτά κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εξασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας. "Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εγγυηθούμε σταθερά και απολύτως αυτή την ασφάλεια ", υπογράμμισε.
Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Ρωσία πολλές φορές έχει προειδοποιήσει ότι αναγκάζεται να λαμβάνει απαντητικά αντίστοιχα μέτρα με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειάς της. "Το έχουμε πει πολλές φορές, θα θέλαμε πολύ όμως να μην υπάρχουν άσχετες υστερίες αργότερα, όταν οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται ", κατέληξε.
Ταυτόχρονα η Ρωσία δε θα εμπλακεί σε νέα κούρσα εξοπλισμών, δήλωσε ο Πρόεδρος. "Κάποιοι θέλουν να ξεκινήσουν τη νέα κούρσα εξοπλισμών ", είπε. "Βεβαίως εμείς δε θα εμπλακούμε στην κούρσα αυτή ", είπε. Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων εντελώς αποκλείεται. "Θα βασιζόμαστε σε πραγματικές προγνώσεις ανάπτυξης ", κατέληξε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ