Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρίστινα

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014   4:27:00 μ.μ.


Διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρίστινα
Μεγάλος αριθμός φοιτητών απέκλεισε, σήμερα το πρωί, την είσοδο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Πρίστινας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογή του Ραμαντάν Ζεϊνουλάχου στη θέση του πρύτανη του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ένας από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ο φοιτητής Ριφάτ Κρασνίτσι, δήλωσε στα ΜΜΕ της Πρίστινας ότι οι σπουδαστές απέκλεισαν την είσοδο της πρυτανείας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις παρατυπίες που συνεχώς λαμβάνουν χώρα στο πανεπιστήμιο.
"Σήμερα αποφασίσαμε να αποκλείσουμε την είσοδο επειδή παραβιάστηκε ο κανονισμός κατά την εκλογή του πρύτανη, ο οποίος εξελέγη με τη βοήθεια συγγενή εξ αγχιστείας.
Επίσης θέλουμε πρυτάνεις, που είναι ικανοί, που δεν είναι μάνατζερ και δεν δημοσιεύουν επιστημονικές εργασίες σε ανύπαρκτα περιοδικά" δήλωσε ο κ. Κρασνίτσι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Πριν από έξι μήνες, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πρίστινας ώθησαν σε παραίτηση τον πρώην πρύτανη, λόγω δημοσίευσης διδακτορικών διατριβών σε ανύπαρκτα περιοδικά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ