Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι αρχές της Ρωσίας παρείχαν πρόσθετη βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014   8:12:00 μ.μ.


Οι αρχές της Ρωσίας παρείχαν πρόσθετη βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε τη διαταγή για την παροχή της οικονομικής βοήθειας σε ποσό περίπου εκατό εκατομμυρίων ρουβλίων (πάνω από δυόμισι εκατομμύρια δολάρια) στους πολίτες της Ουκρανίας που έχουν καθεστώς πρόσφυγα ή έχουν πάρει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, αναφέρει η ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

«Η διαταγή θα εξασφαλίσει την παροχή της οικονομικής βοήθειας στους διαμένοντες σε κατοικίες των πολιτών της Ρωσίας πολίτες της Ουκρανίας που αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες ή έχουν πάρει προσωρινό άσυλο στο έδαφος της Ρωσίας, και στα μέλη των οικογενειών τους που μένουν μαζί τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των περιφερειακών οργάνων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης ο αριθμός τους υπερβαίνει τις 33 χιλ. άτομα. Πάνω από 12 χιλ. πολίτες της Ουκρανίας που έφυγαν από το έδαφος της χώρας τους λόγω της πολεμικής σύγκρουσης, βρήκαν εργασία στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επικεφαλής του Υπουργείου Εργασίας Αλεξέι Βόβτσενκο, τώρα στην υπηρεσία παροχής εργασίας έχουν καταγραφτεί πάνω από 76 χιλ. άτομα που έφτασαν στη Ρωσία από τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ