Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ενα κερί στη μνήμη όσων «χάθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Νέα Ρωσία» άναψε ο Πούτιν

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014   1:03:00 μ.μ.


Ενα κερί στη μνήμη όσων «χάθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Νέα Ρωσία» άναψε ο Πούτιν
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν επισκέφτηκε το ναό της Αγίας Ζωοποιού τριάδας στους λόφους Βορομπιέβι στη Μόσχα και άναψε κεριά "για όσους έπαθαν και έδωσαν τη ζωή τους στην προσπάθεια προστασίας των ανθρώπων στη Νοβορωσία ".

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων, γιατί ο επικεφαλής του κράτους αποφάσισε να επισκεφτεί αυτό το ναό και για ποιον, "εάν δεν είναι προσωπικό το μυστικό, άναψε κεριά στο ναό ", ο Πούτιν είπε: "Άναψα κεριά για όσους έδωσαν τη ζωή τους στην προσπάθεια προστασίας των ανθρώπων στη Νοβορωσία".
Ο Πούτιν έχει επισκεφτεί αυτό το ναό πολλές φορές. Έτσι, το 2011 συμμετείχε στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στην τρομοκρατική ενέργεια στο Ντομοντέντοβο. Το 2004 Ο Πρόεδρος έφτασε εδώ στη λιτανεία στους πεσόντες στην τρομοκρατική ενέργεια στο Μπεσλάν. Το 2000 ο Πούτιν που ακόμα είχε τη θέση του εκτελούντος καθήκοντα του Προέδρου της Ρωσίας, επισκέφτηκε αυτό το ναό στη γιορτή των Χριστουγέννων.
Ο ναός ανεγέρθηκε το 1812 στη θέση της εκκλησίας που κάηκε το 1811. Εδώ προσεύχονταν την παραμονή της μάχης στο Μποροντινό ο Μιχαήλ Κουτούζοφ και ο Πιότρ Μπαγκρατιόν.
Ο σημερινός δεσπότης του ναού, πρωθιερεύς Ανδρέι Σμιρνόφ πρόσφατα έχει έρθει από την Οδησσό στην προσπάθεια να σωθεί από τους διωγμούς.
Ο ναός διεξάγει μια ενεργή δράση στη διοργάνωση και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας ανάμεσα στους κατοίκους της Νοβορωσίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ