Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ένα από τα πλέον σιωπηλά υποβρύχια ενσωματώθηκε στο σύνολο του Στόλου της Μαύρης θάλασσας

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   6:13:00 μ.μ.


Ένα από τα πλέον σιωπηλά υποβρύχια ενσωματώθηκε στο σύνολο του Στόλου της Μαύρης θάλασσας
Το κύριο υποβρύχιο "Novorossiysk" του σχεδίου "Varshavyanka" ενσωματώθηκε στο μαχητικό σύνολο του Στόλου της Μαυρης θάλασσας της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI με αναφορά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής περιοχής.

"Την παρούσα στιγμή το υποβρύχιο "Novorossiysk" βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη στο εργοστάσιο "Ναυπηγεία του Ναυαρχείου ", όπου περνάει τη διαδικασία προετοιμασίας για την μετάβαση μεταξύ των Στόλων. Στους θαλάσσιους χώρους ασκήσεων της μαχητικής προετοιμασίας θα γίνει το τελικό στάδιο κρατικών δοκιμών με εκτέλεση εκτοξεύσεων των πυραύλων από συστήματα υψηλού στόχου μακρινής απόστασης "Kalibr", λέγεται στην ανακοίνωση.
Μέχρι το 2016, σύμφωνα με τα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να κατασκευαστούν έξι υποβρύχια του σχεδίου αυτού. Όλα τους θα ενσωματωθούν στο σύνολο των υποβρύχιων δυνάμεων του Στόλου της Μαύρης θάλασσας.
Τα υποβρύχια του σχεδίου 636.3 "Varshavyanka" ανήκουν στην τρίτη γενιά, έχουν χωρητικότητα 3,95 χιλιάδες τόνους, ταχύτητα 20 κόμβους, ύψος καταδύσεως 300 μέτρα, με πλήρωμα 52 άτομα. Φέρουν στον οπλισμό τους τορπίλες διαμετρήματος 533 χιλιοστά (έξι συστοιχίες), νάρκες, πυραυλικό σύστημα κρούσης "Kalibr".
Μπορούν να εντοπίσουν το στόχο στην απόσταση που τρεις με τέσσερις φορές υπερβαίνει εκείνη στην οποία μπορεί να τα εντοπίσει ο εχθρός. Για το χαμηλό ακουστικό ίχνος τα υποβρύχια αυτού του σχεδίου στο ΝΑΤΟ πήραν την ονομασία "μαύρη τρύπα ".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ