Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μετά τη ΔΕΘ πήγε για... καφέ ο Σ. Θεοδωράκης! (Φωτό)

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014   6:09:00 μ.μ.


Μετά τη ΔΕΘ πήγε για... καφέ ο Σ. Θεοδωράκης! (Φωτό)
Σε χαλαρή διάθεση, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης απολαμβάνει τον καφέ του μαζί με τους συνεργάτες σε ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της πόλης με θέα το Θερμαϊκό, αμέσως μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου επανέλαβε ότι το Ποτάμι είναι ένα κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει.
Tόνισε ότι «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ προσβάλουν την κοινοβουλευτική λειτουργία» καθώς δεν κάνουν ουσιαστικά διάλογο για τα προβλήματα, αλλά με βάση τις δικές τους σκοπιμότητες. Σημείωσε ότι το Ποτάμι είναι ανοιχτό στο διάλογο και στη συνεργασία μετεκλογικά για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης με ανθρώπους «που θα πάνε μπροστά τη χώρα», υπό δύο προϋποθέσεις: τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν πολιτικές και τις αρχές.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε, τη στιγμή που πρέπει, με αυτούς που ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα» τόνισε. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ακόμη και προεκλογικά αλλά «όχι γενικώς και αορίστως» αλλά για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
«Να συμφωνήσουν τα κόμματα που θέλουν τη σιγουριά μιας δυνατής κυβέρνησης, να δώσει ο καθένας τη λίστα με τις 20 προτεραιότητές του» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Να βάλουμε ο καθένας τις 20 δικές του προτεραιότητες, να βάλουμε κι εμείς τις 20 δικές μας, να δούμε πού συναντιόμαστε. Τα παζάρια και τις λευκές επιταγές δεν τις θέλουμε». «'Αλλος ο διάλογος για να σώσουμε τη χώρα και άλλος για να σώσουμε τους μαθουσάλες της πολιτικής» πρόσθεσε.
Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «αυτή η βουλή και όχι η επόμενη» πρέπει να αποφασίσει ότι οι μεθεπόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν με αναλογικότερο σύστημα και να αποφασίσει για την αναθεώρηση του συντάγματος, στα σημεία της ευθύνης των υπουργών, της ασυλίας των υπουργών και της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.
Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν λάθος οπτική και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το θεσμό για την προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε από θέση αρχής υπέρ του να εξαντλεί η εκάστοτε κυβέρνηση την τετραετία, αλλά σημείωσε ότι πρέπει «να δούμε και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία» και «αν, αντί να διορθώνουν τα λάθη κάνουν περισσότερα, ας κάνουν μια πολιτική συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών να σταματήσει η αναστάτωση».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ