Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Χαρδούβελης: Ευκολότερη η λύση των κόκκινων δανείων αν πάνε όλα καλά στα τεστ αντοχής

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014   4:27:00 μ.μ.


Χαρδούβελης: Ευκολότερη η λύση των κόκκινων δανείων αν πάνε όλα καλά στα τεστ αντοχής
«Αν όλα πάνε καλά με τα τεστ αντοχής των τραπεζών θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες επίλυσης των ‘κόκκινων’ δανείων και του ζητήματος της ρευστότητας της αγοράς» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εν μέσω πυρών για την τροπολογία για τον «αναβαλλόμενο φόρο».

Μιλώντας στη Βουλή επί της επίμαχης τροπολογίας, ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, διαβεβαίωσε ότι η τροπολογία εξασφαλίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των φορολογουμένων.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με την εν λόγω τροπολογία επιτυγχάνεται ισχυροποίηση των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών, δυνατότητα να συνεχίσουν οι τράπεζες να λειτουργούν ισότιμα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, βοηθάει στη σταθερότητα τραπεζικού συστήματος ενώ καθιστά τις τράπεζες πιο ελκυστικούς επενδυτικούς στόχους.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών δέχτηκε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για μία «αεροπλανική τροπολογία» που προωθεί «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν συμβεί στην ελληνική ιστορία».
Υποστήριξε μάλιστα ότι με την επίμαχη ρύθμιση η κυβέρνηση επιχειρεί να απαξιώσει πλήρως τα λεφτά που έβαλε το Δημόσιο μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και να περάσει «σε μία νύχτα με μαρουλόφυλλα τις τράπεζες σε ιδιωτικά χέρια και ειδικότερα σε ξένα funds».
Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει την τροπολογία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ