Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Με νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο Ελλάδος

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014   11:12:00 π.μ.


Με νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο ΕλλάδοςΟι «ερυθρόλευκοι» είδαν το ματς σαν αγγαρεία, έπαιξαν με τη «φωτιά» (δύο δοκάρια για τους γηπεδούχος) απέναντι στην μαχητική Παναχαϊκή και χρειάστηκαν το αυτογκόλ του Κάργα στο 74’ για να φύγουν με το «διπλό» (0-1) από την Πάτρα.
Διασώθηκε ο Φορτούνης για τους Πειραιώτες, οι οποίοι για ένα ημίωρο βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από την αποβολή του Άλμπι. Πρόβλημα με Σιόβα και Γκαζαριάν.
Ο Μίτσελ επέλεξε δικαιολογημένα (με βάση το απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί) ν’ αφήσει τους βασικούς πίσω. Οι αντικαταστάτες τους έπρεπε να κάνουν το ματς να μην… φανεί σαν υποχρέωση. Αναπόφευκτα ο Ισπανός έριξε στην μάχη μια εντελώς νέα ενδεκάδα συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς τον Διαμαντάκο και τον Μπενίτες.
Η πίεση στο ξεκίνημα έμοιαζε να αποδίδει, με τον Ολυμπιακό να γίνεται επικίνδυνος σε δύο περιπτώσεις. Ισάριθμες προήλθαν από λανθασμένες απομακρύνσεις του Μπαλασάκη, αλλά ούτε ο Μπουχαλάκης, ούτε ο Μπενίτες δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν.
Όσο κυλούσε ο χρόνος η Παναχαϊκή ισορροπούσε στο ματς, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν έμοιαζε πρόθυμη να παρατήσει εύκολα τα όπλα. Και πράγματι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έδειξε τις διαθέσεις της.
Ο Στεργίδης με ωραία προσωπική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και λίγο αργότερα από ίδια θέση, ο Ντα Κόστα πλησίασε κι αυτός στο γκολ! Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ φέρνοντας ξανά μια ανάση από ένα τέρμα την ομάδα του.
Και αμέσως στην επόμενη φάση, ήρθε η απόλυτη εναλλαγή συναισθημάτων, με τον Άλμπι να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποχωρεί πρόωρα για τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά συνέχισαν να διεκδικούν με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα, μέχρι να έρθει η ψυχρολουσία με το αυτογκόλ του Κάργα να τις ψαλιδίζει τις ελπίδες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ