Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ανησυχούν οι πολίτες της Ρουμανίας για τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014   9:18:00 π.μ.


Ανησυχούν οι πολίτες της Ρουμανίας για τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία
Ανήσυχοι τόσο για τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία, όσο και στη Μέση Ανατολή εμφανίζονται οι πολίτες της Ρουμανίας, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου κοινωνικών μελετών INSCOP.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη με  αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την υπογραφή του Συμφώνου Μολότοφ – Ρίμπεντροπ δείχνει ότι το 67,3% των Ρουμάνων δηλώνει ότι ανησυχεί ή ότι ανησυχεί πολύ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και το 30,1% απαντά ότι δεν ανησυχεί ή δεν ανησυχεί καθόλου. Το 0,9% των ερωτηθέντων δεν έχει ακούσει κάτι για την κατάσταση στη γειτονική χώρα.
Επιπλέον το 42,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα της μάχης επιρροής μεταξύ Ρωσίας και Δυτικών κρατών και το 33,5% τονίζει ότι η υποβόσκουσα αιτία είναι η επιθυμία της πλειοψηφίας των Ουκρανών να τερματιστεί η ρωσική επιρροή.
Όσον αφορά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανησυχεί ή ότι ανησυχεί πολύ για τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Το 50,1% των Ρουμάνων τονίζει ότι ανησυχεί λίγο ή καθόλου, το 3,1% αναφέρει ότι δεν έχει ακούσει για νέες συγκρούσεις στο Ιράκ και το 2,7% δεν απαντά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ