Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι αποσχιστές κατέλαβαν τρεις ναούς στην Ουκρανία

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014   4:09:00 μ.μ.


Οι αποσχιστές κατέλαβαν τρεις ναούς στην Ουκρανία
Οι ακόλουθοι του μη αναγνωρισμένου στον ορθόδοξο κόσμο πατριαρχείου του Κιέβου καταλαμβάνουν ναούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του πατριαρχείου της Μόσχας, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Patriarhia.ru» με αναφορά στη δήλωση του Μητροπολίτη του Ρόβνο και του Οστρόζιε Βαρθολομαίο.

"Πάλι, όπως και τη δεκαετία του 1990, στους ορθόδοξους ναούς μας επίκειται η απειλή, η κατάληψή τους από τους οπαδούς της μαχόμενης Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου του Κιέβου. Οι αρχηγοί και οι οπαδοί τους, βιαίως παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία, παραβλέποντας τη γνώμη των ορθόδοξων χριστιανών, νομίμων ιδιοκτητών των εκκλησιών, καταλαμβάνουν τους ναούς μας ", λέγεται στην ανακοίνωση του μητροπολίτη.
Όπως πιστοποιεί ο δεσπότης, ήδη έχει γίνει κατάληψη τριών ορθόδοξων ναών, διατηρείται η απειλή της κατάληψης άλλων.
"Οι εκκλήσεις μας προς εκπροσώπους των αρχών για την προστασία ορθόδοξων ναών δεν δίνουν κανένα αποτέλεσμα. Μένει μόνο μία και μοναδική ελπίδα στο θεό και την Παντοδύναμη βοήθειά του ", λέγεται στο έγγραφο.
Όπως είπε ο Μητροπολίτης, οι δυνάμεις του κακού σε τόσο δύσκολη για τη χώρα τους στιγμή "καλυπτόμενοι από πατριωτικές εκκλήσεις, σείουν τη διαφορά και τη διχόνοια ανάμεσα στο λαό μας ".
"οι οπαδοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου του Κιέβου ξεχνούν την απλή αλήθεια, ότι με τις πράξεις τους απομακρύνουν τη στιγμή της πιθανής ένωσης στο μέλλον σε μια ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία ", δήλωσε.
Ο επικεφαλής της ενορίας του Ρόβνο κάλεσε τους πιστούς να προσέχουν την πίστη, την Εκκλησία και του ναούς της, να τηρούν την ενότητα και να μην υποκύπτουν στις προβοκάτσιες.
«Ο Κύριος μας εξετάζει, εξετάζει την πίστη και την υπομονή μας. Έχουμε ένα καλό παράδειγμα, είναι εκατοντάδες Άγιοι του θεού οι οποίοι, βασιζόμενοι στη βούληση του Κυρίου, με αξία πέρασαν από όλες τις γήινες δοκιμασίες, διατήρησαν την πίστη στο Χριστό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του. Όπως προσέχαμε την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους ναούς της, ο Κύριος θα κρίνει τι χριστιανοί είμαστε», λέγεται στην έκκληση.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ