Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Το μαλαισιανό αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα λόγω της επίδρασης από έξω"

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014   7:57:00 μ.μ.


Το μαλαισιανό Boeing που συνετρίβη στην Ουκρανία στις 17 Ιουλιου, δεν έδωσε κανένα σήμα το οποίο θα υπέδειχνε τεχνικά προβλήματα. Οι πληροφορίες αυτές περιέχονται στην προκαταρκτική έκθεση των Κάτω Χωρών που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

"Στην καμπίνα των πιλότων δεν ακούστηκαν κάποια προειδοποιητικά σήματα τα οποία θα υπέδειχναν τεχνικά προβλήματα», αναφέρεται στο έγγραφο. «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά ότι η καταστροφή προκλήθηκε με τεχνικές βλάβες ή λάθη του πληρώματος ".
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης, ο χαρακτήρας της πτώσης των συντριμμιών του αεροσκάφος πιστοποιεί ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα. Το "Boeing 777-200 των "Malaysian Airlines " που εκτελούσε τη διαδρομή МН17, διαλύθηκε στον αέρα, πιθανόν, λόγω της πτώσης στο αεροσκάφος ενός μεγάλου αριθμού αντικειμένων που είχαν υψηλή ενέργεια ", λέγεται στην έκθεση.
Στην έκθεση δεν περιέχονται ακριβή δεδομένα για τον χαρακτήρα της επίδρασης από έξω που οδήγησε στην διάλυση του αεροσκάφους στον αέρα. Οι συντάκτες του εγγράφου ισχυρίζονται ότι η πτήση του Boeing ήταν τακτική μέχρι τις 17.20, ώρα Μόσχας, οι συνομιλίες των πιλότων πιστοποιούν ότι στο αεροσκάφος δεν υπήρχαν τεχνικές βλάβες.
Για τον τελικό εντοπισμό της συντριβής του αεροσκάφους θα χρειαστεί μια πρόσθετη ανάκριση. "Στην έκθεση παρουσιάζονται πρώτα αποτελέσματα της ανάκρισης η οποία ακολουθεί το δρόμο της. Για να εντοπιστούν πιο ακριβείς λόγοι της συντριβής, θα χρειαστεί μια περαιτέρω εξέταση», διευκρινίζουν οι ειδικοί. «Σκοπεύουμε μα δημοσιεύσουμε την τελική έκθεση κατά τη διάρκεια ενός έτους ".
Νωρίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Κάτω Χωρών ανέφερε ότι δεν θα δημοσιεύσει πλήρως τα στοιχεία από «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας υπέβαλε τα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία δίπλα στο μαλαισιανό αεροσκάφος βρισκόταν το ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το επιβατηγό αεροσκάφος συνετρίβη από τον πύραυλο "αέρος - αέρος ".
Το Boeing 777 της εταιρίας "Malaysian Airlines " που διεξήγαγε την πτήση στη διαδρομή Αμστρεντάμ – Λουάλα-Λουμπούρ, συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία. Όλοι οι επιβαίνοντες 298 σκοτώθηκαν. Οι περισσότεροι από αυτούς - 196 άτομα – ήταν υπήκοοι των Κάτω Χωρών.
Η επικοινωνία με την πτήση МН17 χάθηκε, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 50 χλμ από τα ρώσο-ουκρανικά σύνορα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ