Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του Έμπολα περνάει από δοκιμές

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014   7:48:00 μ.μ.


Το ρωσικό εμβόλιο κατά του Έμπολα περνάει από δοκιμές
Η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Όλγα Γκοροντέτς επισημαίνει θετικά σήματα στην επεξεργασία του εμβολίου κατά της ασθένειας του Έμπολα από τους Ρώσους ειδικούς, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

"Οι γιατροί μας επιτυχώς εργάζονται στο επίκεντρο του Έμπολα, έχουμε θετικά βήματα στην επεξεργασία του εμβολίου, σήμερα κανένα κίνδυνο ο ιός του Έμπολα δεν έχει για το ρωσικό πληθυσμό, αφού υπάρχουν μερικά επίπεδα προστασίας ", είπε η Γκοροντέτς στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε ότι την παρούσα στιγμή το εμβόλιο περνάει από δοκιμές. "Έχουμε καλά αποτελέσματα για τον εμβόλιο αυτό ", είπε η Γκοροντέτς.
Ο ιός του Έμπολα συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς να απλώνεται στο έδαφος της Δυτικής Αφρικής. Την παρούσα στιγμή κρούσματα καταγράφτηκαν στη Λιβερία, στο Σιέρρα-Λεόνε, στη Γουινέα, στη Νιγηρία, στη Δημοκρατία του Κόνγκο και στη Σενεγάλη. Η θνησιμότητα από τον αιμορραγικό πυρετό αποτελεί 53%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, θύματα της επιδημίας έγιναν 2622 άνθρωποι. Συνολικά αρρώστησαν 5335 άνθρωποι.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ