Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας αμφισβήτησε την φερεγγυότητα της Γαλλίας μετά τη δήλωση σχετικά με τα "Mistral"

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014   10:12:00 μ.μ.


Το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας αμφισβήτησε την φερεγγυότητα της Γαλλίας μετά τη δήλωση σχετικά με τα
Το ρωσικό ΥΠΕΞ αμφισβήτησε τη φερεγγυότητα της Γαλλίας ως συνεργάτη μετά τη δήλωση σχετικά με τα "Mistral", ανέφερε η αναπληρώτρια διευθύντρια της διεύθυνσης πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα στην ιστοσελίδα της στο Facebook.

"Παρά τις πάμπολλες δημόσιες δηλώσεις στα πλαίσια των οικονομικών και συμβατικών υποχρεώσεων που υπερέχουν τις πολιτικές διαφωνίες, το Μέγαρο των Ηλυσίων πεδίων σήμερα δήλωσε ότι η σύμβαση στα "Mistral" δε θα εκτελεστεί. Στο φούρνο των αμερικανικών πολιτικών φιλοδοξιών πέταξαν το κύρος της Γαλλίας ως φερέγγυου συνεργάτη που τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Πού χάθηκαν εκείνες οι εποχές όταν το Παρίσι δεν έσκυβε υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, παραδείγματος χάριν, σχετικά με το ζήτημα του Ιράκ;" έγραψε στην ιστοσελίδα της στο Facebook.
Η ρήξη της σύμβασης για την προμήθεια στο Πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας των ελικοπτεροφόρων "Mistral" θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για τη γαλλική, παρά για τη ρωσική πλευρά, δήλωσε στο πρακτορείο INTERFAX την Πέμπτη ο αναπληρωτής πρόεδρος της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Επιτροπής επί της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ολέγκ Μποτσκαριόφ.
"Εάν παρόλα αυτά η σύμβαση μονομερώς θα λυθεί, τα χρήματα στη ρωσική πλευρά θα επιστραφούν ασυζητητί. Συν αυτό, θα πληρωθούν οι κυρώσεις και αποζημιώσεις. Εκείνοι θα μείνουν με το πλοίο στα χέρια που κατασκευάστηκε με τις ρωσικές απαιτήσεις και με τη ρωσική συμμετοχή ", είπε ο Μποτσκαριόφ.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το κόστος της σύμβασης για την αγορά των δύο ελικοπτεροφόρων "Mistral" αποτελεί 1,2 δις. ευρώ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ