Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014   2:22:00 μ.μ.

Ένα ξενοδοχείο  14.000 τμ στη Ζάκυνθο και δύο αγροτεμάχια στη Χαλκίδα είναι τα πρώτα ακίνητα οφειλετών που αναρτήθηκαν ήδη -πριν καν στεγνώσει η μελάνη στην απόφαση την οποία υπέγραψε χθες η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου-  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς.
Πρόκειται για την νέα διαδικασία για τα "e-πωλητήρια", για ακίνητα και βίλλες που κατάσχει για χρέη η εφορία.
Παρότι το μέτρο ξεκινά μάλλον διστακτικά (γίνεται ηλεκτρονική δημοσιοποίηση αλλά όχι ηλεκτρονικός πλειστηριασμός όπως ήταν το σχέδιο), φαίνεται πως κρίθηκε σαν λύση ανάγκης αφού, και έτσι ακόμα, οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ δεν μπόρεσαν να αποφευχθούν τεχνικά προβλήματα. Για παράδειγμα, η τιμή 1ης προσφοράς που ορίστηκε είναι διπλάσια ή τετραπλάσια της αξίας του ακινήτου!
Μέσω της διαδικασίας που τελικώς επελέγη, κοινοποιούνται τα στοιχεία του οφειλέτη (επωνυμία, ΑΦΜ), τα στοιχεία του ακινήτου και η τιμή πώλησης.
Τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν μέσα στον επόμενο μήνα (έως τέλος Οκτωβρίου) στο σφυρί είναι:
-          ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΚΤΗΡΙΟ 41 στρέμματα στο Βαθύ Χαλκίδος. Αν και η αξία του εκτιμάται  στα 3.750.000 ευρώ, ως 1η τιμή προσφορά εμφανίζεται τιμή  στα 6.260.000 ευρώ!
-          ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΗ ΑΡΤΙΟ ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ 2.391,50 τ.μ. του ιδίου οφειλέτη, με αναγραφόμενη αξία 7500  ευρώ, η πρώτη προσφορά ορίστηκε  στα 38.000 ευρώ!
-          ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 14.623 ΤΜ στις Ρίζες Ζακύνθου με 7 τριώροφα κτίρια. Η αξία του αποτιμάται στα 55 εκατομμύρια και βγαίνει σε πλειστηριασμό στα 44.000.000 ευρώ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ