Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Χάλκινη η Άννα Κορακάκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014   10:01:00 μ.μ.


Χάλκινη η Άννα Κορακάκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΣκοποβολήςΠριν λίγες μέρες στην Ναντζίνγκ της Κίνας, έχασε στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο μένοντας 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. 
Αυτή τη φορά όμως η Άννα Κορακάκη ανέβηκε στο βάθρο (3η) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής που διεξάγεται στη Γρανάδα της Ισπανίας.
Η νεαρή πρωταθλήτρια της σκοποβολής ήταν μάλιστα πρώτη μετά τον προκριματικό του αεροβόλου πιστολιού νεανίδων διεκδικώντας με αξιώσεις ακόμα και το χρυσό μετάλλιο. Το οποίο θυμίζουμε είχε κατακτήσει πριν λίγους μήνες στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Τελικά κατέκτησε την τρίτη θέση στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού νεανίδων.
Στον προκριματικό η Άννα Κορακάκη έδωσε ρεσιτάλ τερματίζοντας πρώτη με σκορ 386/400 (97, 98, 94, 97) και πετυχαίνοντας 27 δεκάρια εκ των οποίων τα 13 κεντρικά, μπαίνοντας στον τελικό ως η καλύτερη από τις οκτώ κορυφαίες του αγωνίσματος !
Εκεί πλήρωσε το άσχημο ξεκίνημα, σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία όπως είναι οι τελικοί της σκοποβολής όπου σε κάθε γύρο αποκλείεται ο αθλητής ή η αθλήτρια με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων.
Η Άννα λοιπόν ξεκίνησε με άσχημη βολή (8,8) αλλά κατάφερε να μην είναι στις πρώτες που αποκλείστηκαν και συνέχισε την προσπάθεια για μια θέση στο βάθρο. Κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο!
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Γιουμέι Λίν που μπήκε την τελευταία στιγμή (8η) στον τελικό, αλλά εκεί ανέτρεψε όλα τα δεδομένα με έναν εκπληκτικό αγώνα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη η Ρωσίδα Μπατσαρασκίν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ