Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Ρωσία επιστρέφει σε παραδοσιακές αξίες

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014   9:04:00 μ.μ.


Η Ρωσία επιστρέφει σε παραδοσιακές αξίες
Στην Κρατική Ντούμα άρχισε η συλλογή βουλευτικών υπογραφών για την εισαγωγή τροποποιήσεων στο Σύνταγμα. Οι τροποποιήσεις αποσκοπούν στην άρση απαγόρευσης στη Ρωσία για την κρατική ιδεολογία και στον περιορισμό της κυριαρχίας του διεθνούς δικαίου στο ρωσικό. 

Όπως αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, ήδη στις 27 Σεπτεμβρίου προς στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας θα γίνουν συλλαλητήρια «Αντιμαϊδάν» στα οποία επίσης θα ανακοινωθεί η αναγκαιότητα της μάχης με εθνικιστές προδότες σε όργανα εξουσίας και τα ΜΜΕ.
Στις 27 Σεπτεμβρίου η οργάνωση «Εθνικό απελευθερωτικό κίνημα» υπέβαλε την αίτηση για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης αλληλεγγύης με τις ρωσικές αρχές. Οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με αμερικανικές αξίες και να ζητήσουν την επιστροφή στη χώρα της κρατικής ιδεολογίας.
Στην ιστοσελίδα του Εθνικού Απελευθερωτικού κινήματος αναφέρονται 200 οικισμοί, όπου οι οπαδοί της αυτονομίας της Ρωσίας θα δηλώσουν για τη στήριξη της πολιτικής του Προέδρου Βλαδίμιρ Πούτιν. Σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, θα διεξαχθούν τα συλλαλητήρια με συμμετοχή μέχρι 500 άτομα, σε μικρότερες πόλεις η διαδήλωση θα γίνει σε μορφή συλλαλητηρίου. Επίσης υποσχέθηκαν ότι την ημέρα αυτή στους δρόμους θα βγουν και οι πολίτες άλλων κρατών, της Γερμανίας, της Λευκορωσίας, του Καζαχστάν. Τη δήλωση αυτή έκανε ένας από τους διοργανωτές του «Αντιμαϊδάν» Βασίλι Βεσελόφ. Όπως είπε. Την συμμετοχή τους επιβεβαίωσαν διάφορα πολιτικά κόμματα, μεταξύ άλλων το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το κόμμα «Ενιαία Ρωσία».
Ο Βεσελόφ επίσης εξήγησε ότι ο δεύτερος στόχος της διαδήλωσης είναι η έκκληση στο παλλαϊκό δημοψήφισμα για την τροποποίηση του Συντάγματος. Ο συντάκτης των τροποποιήσεων είναι ο βουλευτής της Κρατικής Ντούμας Εβγκένι Φιόντοροφ (κόμμα «Ενιαία Ρωσία»): «Αφαιρούμε τις διεθνείς αρχές και κανόνες που υπερισχύουν στο Σύνταγμα και στο κράτος, στην κυβέρνηση της Ρωσίας». Παραπονέθηκε ότι το ρωσικό σύστημα του δικαίου ούτως ή άλλως με το αγγλοσαξονικό πνεύμα, «μέχρι τις ονομασίες των θέσεων – Πρόεδροι (presidents), δήμοι (municipalities), δήμαρχοι (majors) κ.τ.λ.». Ο Φιόντοροφ είναι πεπεισμένος ότι σήμερα η χώρα πρέπει να κατευθύνεται στην ανάπτυξη της εθνικής ιδεολογίας και η απαγόρευση της ιδεολογίας εμποδίζει την επεξεργασία της.
Οι τροποποιήσεις είναι έτοιμες σε γενικές γραμμές, έμεινε μόνο να συγκεντρωθούν οι υπογραφές τουλάχιστον 90 βουλευτών της Κρατικής Ντούμας.
Ένα χρόνο πριν μιας σειρά από κοινωνικές οργανώσεις βγήκαν με την πρόταση να καθιερωθεί ο ειδικός ρόλος της Ορθοδοξίας στο Σύνταγμα της Ρωσίας.
«Η καθιέρωση της πνευματικής ανεξαρτησίας στο Σύνταγμα θα επιτρέψει στη χώρα μας να διατηρήσει την εθνική της ταυτότητα, την κρατική ανεξαρτησία και να φυλάξει από νέες διαταράξεις. Χωρίς το βήμα αυτό καμία οικονομική επιτυχία δεν εγγυάται στην Πατρίδα μας την ευημερία και άνθιση. Το παράδειγμα της διάλυσης της Ρωσικής Αυτοκρατορίας το 1917 με απροκάλυπτη σαφήνεια επιδεικνύει ότι στην πνευματική κρίση δε θα βοηθήσει ούτε το επενδυτικό κλίμα», λέγεται στην ανακοίνωση.
Την ιδέα αυτή στήριξαν και οι συμμετέχοντες στο πρόσφατο νεανικό Συνέδριο "Seliger-2014".
Όπως ειπώθηκε στην απόφαση του Συνεδρίου, η εισαγωγή της προαναφερόμενης τροποποίησης θα επιτρέψει "να αποκατασταθεί το ιστορικό δίκαιο και πάλι θα δημιουργηθούν τα θεμέλια στα οποία ήταν κατασκευασμένο το μεγαλύτερο κράτος στη Γη που δημιούργησε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς με έξοχα μνημεία του πολιτισμού, της λογοτεχνίας και της τέχνης, με τεράστιες επιστημονικές ανακαλύψεις σε διάφορους τομείς της δράσης του ανθρώπου ".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ