Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι βουλευτές της Οδησσού διέλυσαν την Επιτροπή για την ανάκριση της πυρκαγιάς στον Οίκο Συνδικάτων

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014   4:48:00 μ.μ.


Οι βουλευτές της Οδησσού διέλυσαν την Επιτροπή για την ανάκριση της πυρκαγιάς στον Οίκο Συνδικάτων
Η βουλευτική επιτροπή του περιφερειακού Συμβουλίου που ασχολούνταν με την ανάκριση της πυρκαγιάς στον Οίκο Συνδικάτων της Οδησσού, έπαψε να λειτουργεί.   Για την αυτοδιάλυση της επιτροπής ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Γρηγόρι Επούρ, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Όπως είπε ο Επούρ, την ανάκριση πραγματοποιούν η Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας που δεν υπάγονται στους βουλευτές του περιφερειακού επιπέδου.
"Πολλαπλές συνεδριάσεις με συμμετοχή "τρίτων προσώπων " παρείχαν μόνο επαναλαμβανόμενες και ελλιπείς πληροφορίες. Το υπάρχον υλικό θα παραδοθεί στην επιτροπή της ανάκρισης της Ανώτατης Ράντας, ταυτόχρονα σχεδιάζεται η έκκληση στον Πρόεδρο και την ηγεσία της χώρας για την ανικανοποίηση με την πορεία της ανάκρισης ", λέγεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιφερειακού Συμβουλίου.
Οι αρχές της Ουκρανίας δε θέλουν να ανακρίνουν την τραγωδία που έγινε το Μάη στην Οδησσό. Για το γεγονός αυτό στην αρχή Αυγούστου δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην κυβερνήτης της περιφέρειας Νικολάι Σκόρικ.
"Με βεβαιότητα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι αρχές δε θέλουν αποτελέσματα για την ανάκριση της τραγωδίας στην Οδησσό στις 2 Μαΐου. Τα όργανα της τάξεως μέχρι στιγμής δεν ανάφεραν ούτε ένα επώνυμο των συλληφθέντων από τη μία ή από την άλλη πλευρά οι οποίοι συμμετείχαν στα γεγονότα ", είπε ο Σκόρικ ο οποίος είναι βουλευτής του περιφερειακού Συμβουλίου και εμπνευστής της σύστασης της επιτροπής. Όπως είπε, οι παραμικρές προσπάθειες του κοινού να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες αντιμετωπίζουν "το μυστικό της ανάκρισης ".
Το συλλαλητήριο "Στοπ στον φασισμό!" διεξήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου στους τοίχους της Ευρωπαϊκής Βουλής στις Βρυξέλλες. "Να σταματήσουμε τον φασισμό ", "Σώστε το Ντονέτσκ ", "Μην ξεχνιέται η Οδησσός " – αυτά τα σλόγκαν στα αγγλικά και στα γαλλικά κρατούσαν οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο που σήκωσαν μπροστά στην Ευρωπαϊκή Βουλή τη ρωσική σημαία.
Οι διαμαρτυρόμενοι επίσης έβαλαν μπροστά τους καμιά δεκαριά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Οδησσό στις 2 Μαΐου. Ανάλογα συλλαλητήρια έγιναν στη Ρίγα, στη Βαρσοβία, στο Βερολίνο, στη Κοπενχάγη, στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Μιλάνο.
Η πυρκαγιά στον Οίκο Συνδικάτων στην Οδησσό έγινε στις 2 Μαΐου 2014. Τότε οι μαχητές της «Δεξιάς Παράταξης» που έφτασαν από το Κίεβο και της λεγόμενης αυτοάμυνας του Μαϊδάν έκαναν το πογκρόμ στην κατασκήνωση στην πλατεία Κουλικόβο Πόλε, όπου οι οπαδοί της ομοσπονδίας μάζευαν υπογραφές για το δημοψήφισμα.
Έπειτά οι ριζοσπάστες έκαψαν τον Οίκο Συνδικάτων στον οποίο κρύφτηκαν από το πλήθος οι εχθροί του "Ευρωμαϊδάν". Κάηκαν ζωντανοί 48 άτομα, πάνω από 200 τραυματίστηκαν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ