Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τουρκία: Η Αυστραλία να σταματήσει τους τζιχαντιστές της

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014   8:18:00 π.μ.


Τουρκία: Η Αυστραλία να σταματήσει τους τζιχαντιστές της
Η πρέσβης της Τουρκίας στην Αυστραλία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα δεν ελέγχει αποτελεσματικά τα σύνορά της με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να περνούν εύκολα προς γειτονικές χώρες.

Μάλιστα ο Ρέχα Κενσκίντεπε άφησε αιχμές κατά άλλων χωρών, λέγοντας πως δεν ελέγχουν αποτελεσματικά τους πολίτες τους σπεύδουν να πολεμήσουν στη Μέση Ανατολή:
    «Εγώ θα έλεγα πως κάποιες χώρες αντί να μας ασκούν κριτική, αυτές θα πρέπει να εμποδίσουν τζιχαντιστές πολίτες τους να πάνε και να πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ».
Εκτιμάται πως δεκάδες Αυστραλοί τζιχαντιστές πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, μερικοί κατέχουν σημαντικές θέσεις και κάποιοι συμμετείχαν στη μαζική εκτέλεση αιχμαλώτων στρατιωτών του τακτικού ιρακινού στρατού, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο.
Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των πολιτών της χώρας, που έχουν συνταχθεί με τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.
Η κ. Μπίσοπ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση έχει ακυρώσει τα διαβατήρια κάποιων Αυστραλών τζιχαντιστών, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τα διαβατήρια και άλλων και να αφαιρέσει την υπηκοότητα ορισμένων.
«Αυτοί είναι βάρβαροι άνθρωποι. Οι εκτελέσεις, οι δολοφονίες και το γεγονός ότι καυχώνται γι αυτές στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι μία τοξική μορφή τρομοκρατίας» είπε η Αυστραλή υπουργός και πρόσθεσε πως αν αυτά τα άτομα επιστρέψουν στην Αυστραλία, μπορεί να απειλήσουν ασφάλεια της χώρας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ