Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Συναγερμός στη Λήμνο λόγω "απόβασης" των Τούρκων στο νησί (Φωτογραφίες)

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014   2:27:00 μ.μ.


Συναγερμός στη Λήμνο λόγω
Συναγερμό «έδωσαν»  ο αρχηγός ΓΕΣ  αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ο αρχηγός της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Γιάννης Ηλιόπουλος σε όλες τις μονάδες του Στρατού που εδρεύουν στην ακριτική Λήμνο ζητώντας από αυτές να ενεργοποιηθούν --τάχιστα και σε πλήρη δύναμη- προκειμένου να αντιμετωπίσουν αιφνιδιαστική «απόβαση» των τούρκων στο νησί, από αέρος.


Το σενάριο της άσκησης ήθελε οι εχθροί να έχουν κάνει επιτυχή απόβαση σε χερσαίο έδαφος στη Λήμνο και να έχουν δημιουργήσει αεροπρογεφύρωμα ,το οποίο από λεπτό σε λεπτό θα ενισχύονταν με ισχυρές δυνάμεις που θα έφταναν στη Λήμνο από θαλάσσης αλλά και από αέρος μέσα από πυκνά πυρά που θα ρίχνονταν από τους επιτιθέμενους.

Αμέσως το προσωπικό του Ελληνικού Στρατού της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης του νησιού ,  παρουσιάστηκε στις θέσεις του οι μηχανοκίνητες μονάδες του πήραν θέσεις διασποράς ενώ καταστρώθηκε και σχέδιο άμεσης εξουδετέρωσης του υποτιθέμενου  αεροπρογεφυρώματος των Τούρκων.

Από την 88η  Στρατιωτική Διοίκηση της Λήμνου αναπτύχθηκε  σε όλο το νησί ένα σύνθετο πλέγμα αντιαεροπορικών συστημάτων για την απόκρουση τυχόν ενίσχυσης από αέρος του προγεφυρώματος του εχθρού στο νησί.

Για την απόκτηση εμπειρίας δόθηκε πρόσθετα η  εντολή να πραγματοποιηθούν και βολές από φορητό οπλισμό και το προσωπικό να φέρει εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ραδιενεργού-βιολογικού  και χημικής επίθεσης.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ