Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Νέος πρόεδρος στους Έλληνες ιατροδικαστές

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014   6:27:00 μ.μ.


Νέος πρόεδρος στους Έλληνες ιατροδικαστές
Ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος και ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης

Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία εξελέγη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του επιστημονικού οργάνου ο ιατροδικαστής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γρηγόρης Λέων.
Παράλληλα, ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.
«Υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης της ειδικότητας του Ιατροδικαστή μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και η αξιολόγηση του προσωπικού και των εγκαταστάσεων κατά τα διεθνή πρότυπα, κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί στην Κρήτη. Προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία κάνοντας μια μεγάλη στροφή προς τη νέα γενιά» επισήμανε ο επίτιμος πρόεδρος, κ. Μιχαλοδημητράκης παραδίδοντας τη σκυτάλη εμπράκτως στη νέα γενιά και στον κ. Λέων.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μία Ιατρική Εταιρεία να επιτυγχάνεται η ανανέωση προσώπων με την συναίνεση των παλαιότερων. Είναι  δύσκολη περίοδος για την επιστήμη μας αλλά και για τη χώρα. Σε αυτές τις συνθήκες θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε την Ιατροδικαστική στην Ελλάδα με έμφαση στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Λέων.
Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος των ιατροδικαστών
Ο κ. Λέων είναι πτυχιούχος (MD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza» και είναι κάτοχος δύο Μάστερ (MSc) του ιδίου Πανεπιστημίου.
Το 2009 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Broward County στην Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες, μεταξύ των άλλων, από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από το 2011 διατηρεί ένα από τα ελάχιστα νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία στην Ελλάδα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ