Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Η Ρωσία θα λάβει απαντητικά μέτρα σε περίπτωση εισαγωγής από την ΕΕ νέων κυρώσεων"

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014   6:48:00 μ.μ.


Η Ρωσία θα λάβει απαντητικά μέτρα σε περίπτωση εισαγωγής από την ΕΕ νέων κυρώσεων. Τη δήλωση αυτή έκαναν στο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Η ανάλυση τακτικών "εκθέσεων" του Συμβουλίου της Ευρώπης από τις 30 Αυγούστου πάλι επέδειξε την ανικανότητα των κρατών – μελών της ΕΕ να προσπεράσει την αδράνεια της απερίσκεπτης στήριξης που παρέχουν στις αρχές του Κιέβου», επέστησαν – την προσοχή στο Υπουργείο. «Η υστερία που έγινε ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την μυθική "ρωσική εισβολή στην Ουκρανία" έφερε τους καρπούς της ".
"Βασιζόμενοι στους απολύτως αναπόδεικτους ισχυρισμούς για την παρουσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος αυτής της χώρας και επιφέροντας αδιακρίτως την ευθύνη στη Μόσχα, οι Βρυξέλλες αντί να παροτρύνει στην άμεση και αναμφισβήτητη παύση του πυρός και στην δημιουργία συνθηκών για έναν πλήρη πανουκρανικό διάλογο μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, συνεχίζει να αποφεύγει να παραδεχτεί αληθείς αιτίες της δραματικής κατάστασης στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας ", επισήμαναν στο διπλωματικό όργανο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ταυτόχρονα είναι προφανής "η έλλειψη της ουσιαστικής εκτίμησης της κατάστασης σε αυτή την περιοχή της Ουκρανίας, όπου λόγω των ενεργειών των αρχών του Κιέβου διευρύνθηκε η πλήρης ανθρωπιστική καταστροφή, αυξάνεται ο αριθμός θυμάτων ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό, ο αριθμός προσφύγων που φτάνουν στη Ρωσία, αγγίζει ένα εκατομμύριο ανθρώπους». "Προκαλεί λύπη ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης παρά τα συμφέροντα των κρατών-μελών του ακολουθεί την πολιτική των χωρών στα συμφέροντα των οποίων είναι η υλοποίηση των γεωπολιτικών σχεδίων που προβλέπουν την ένταση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία», λέγεται στη δήλωση. « Δεν αφήνουμε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα καταφέρει από μόνη της να κοιτάξει την κατάσταση πέραν των στερεοτύπων του περασμένου αιώνα και θα ομαλοποιήσει μια εποικοδομητική εργασία προς βοήθεια στη ρύθμιση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης".
Σε περίπτωση εισαγωγής νέων κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία, η Ρωσία αφήνει για τον εαυτό της δικαίωμα να λάβει απαντητικά μέτρα με σκοπό την προστασία των νομίμων συμφερόντων της".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ