Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών κοντά στο Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν δύο άμαχοι κάτοικοι

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014   4:48:00 μ.μ.


Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών κοντά στο Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν δύο άμαχοι κάτοικοι
Δύο άμαχοι κάτοικοι σκοτώθηκαν στην περιοχή του οικισμού Σλαβιανοσέρμπσκ στα βορειοδυτικά από το Λουγκάνσκ τη νύχτα της Παρασκευής, ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο επιτελείο της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

"Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας ομαδικούς βομβαρδισμούς από πολυβόλα και το πυροβολικό υπέστησαν οι θέσεις της λαϊκής επιστράτευσης στην περιοχή του οικισμού Σλαβιανοσέρμπσκ, καθώς και οι γειτονιές του. Καταστράφηκε ένα κατάστημα. Σκοτώθηκαν δύο άμαχοι κάτοικοι ", είπαν στο πρακτορείο.
Όπως αναφέρθηκε, η κατάσταση σε γενικές γραμμές παρέμεινε τεταμένη. Οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπάθησαν να επιτεθούν τις θέσεις της λαϊκής επιστράτευσης στην περιοχή των οικισμών Καλίνοβο-Μπορσσεβάτοε, Καλίνοβο και Τροΐτσκοε στα περίχωρα του Περβομάισκ, όμως αποτράπηκαν. Στη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο μαχητές της επιστράτευσης.
"Ο εχθρός συνέχισε α συγκεντρώνει τεθωρακισμένα στη γραμμή επαφής στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Μεμονωμένα τμήματα δεν σταμάτησαν τα "ενοχλητικά" πυρά στις θέσεις των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης και στους οικισμούς των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ", είπαν στο επιτελείο.
Εκτός από αυτό όπως είπαν στο επιτελείο, τη νύχτα της 19ης Σεπτεμβρίου τρεις εξολοθρευτές από την ταξιαρχία "Aydar" στο χωριό Κρίμσοε της περιοχή του Σλαβιανοσέρμπσκ βίασαν μια ντόπια κάτοικο.
"Αφού κλήθηκαν στο τόπο του συμβάντος, οι εκπρόσωποι του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκαν να λάβουν κάποια μέτρα για σύλληψη των ένοπλων εγκληματιών ", ανέφερε ο εκπρόσωπος του επιτελείου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Στη Μαριούπολη οι ντόπιοι κάτοικοι έκλεψαν δυο άρματα μάχης των εξολοθρευτών με πυρομαχικά. Τα άρματα μάχης κλάπηκαν, ενώ οι εξολοθρευτές του Κιέβου αγόραζαν βότκα σε ένα κατάστημα της Μαριούπολης. Τα άρματα μάχης παραδόθηκαν στη λαϊκή επιστράτευση.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ