Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο στρατός της Νοβορωσίας διατηρεί την πρωτοβουλία στις μάχες με τους εξολοθρευτές του Κιέβου

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014   12:55:00 μ.μ.


Ο στρατός της Νοβορωσίας διατηρεί την πρωτοβουλία στις μάχες με τους εξολοθρευτές του Κιέβου
Οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης κατέρριψαν το ουκρανικό μαχητικό SU-27 κοντά στον οικισμό Μερέζκι της περιοχής του Ντονέτσκ, ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο επιτελείο της λαϊκής επιστράτευσης της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Την περασμένη Παρασκευή η λαϊκή επιστράτευση ανέφερε ότι στα νότια της περιοχής του Ντονέτσκ κατερρίφθησαν τέσσερα ουκρανικά μαχητικά SU-25.
Κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι μαχητές του στρατού της Νοβορωσίας απέκλεισαν τα αεροδρόμια του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, στο αεροδρόμιο του Λουγκάνσκ ακόμα βρίσκονται από 500 έως 2 χιλιάδες εξολοθρευτές με όπλα και τεθωρακισμένα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, οι καταστροφές των εγκαταστάσεων στο έδαφός του είναι πολύ μεγάλες.
Στο Ντονέτσκ οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης επίσης κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο το διεθνή αερολιμένα. Αιχμάλωτοι βρέθηκαν περίπου 200 Πολωνοί-μισθοφόροι. Αναφέρεται ότι στην άμυνα του αεροδρομίου συμμετείχαν με το μέρος των εξολοθρευτών ακόμα και οι Σουηδοί. Κατά τη διάρκεια της μάχης στα ακουστικά ακούγονταν και συνομιλίες στα αγγλικά. Γύρω από το αεροδρόμιο είναι τεράστιες υπόγειες εγκαταστάσεις με μάκρος χιλιομέτρων στις οποίες κρύβονται οι μισθοφόροι της χούντας του Κιέβου. Τώρα με τις δυνάμεις της λαϊκής επιστράτευσης οι εγκαταστάσεις αυτές πλημμυρίζουν με νερό και γεμίζουν με αέριο (μείγμα από μεθύλιο και αέρα), ετοιμάζεται η κάθαρση, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο κοφτερά όπλα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιτελείου της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονέτσκ, στην ουκρανική πλευρά παραδόθηκαν τριακόσιοι τριάντα αιχμάλωτοι που συνελήφθησαν από τους μαχητές της επιστράτευσης, καθώς και εβδομήντα δύο τραυματίες και τριάντα πέντε νεκροί.
Στην κατεύθυνση προς το Λουγκάνσκ οι ενέργειες του εχθρού είχαν αμυντικό χαρακτήρα. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της αεροπορίας στις θέσεις των εξολοθρευτών στις περιοχές των οικισμών Μαλονικολάεβκα, Λένινο, Βεσέλαγια Γκορά καταστράφηκαν ένα σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων «Smerch», έως έξι συστοιχίες του πυροβολικού, έως τέσσερα αυτοκίνητα, μια αποθήκη με πυρομαχικά και έως τριάντα άτομα προσωπικού. Καταστράφηκαν δύο ελικόπτερα ΜΙ-8 στο προσωρινό αεροδρόμιο.
Στην κατεύθυνση προς τη Μαριούπολη οι βασικές προσπάθειες του εχθρού συνεχίζονται να συγκεντρώνονται στην άμυνα των θέσεων στα πρόθυρα της πόλης και στις εγκαταστάσεις τους. Αναφέρεται ότι στη Μαριούπολη ακόμα βρίσκονται έξι αξιωματικοί του Κυβερνητικού Κέντρου του ΝΑΤΟ οι οποίοι ηγούνταν του Κέντρου του πληροφορικού πολέμου ενάντια στη Ρωσία (το βασικό Κέντρο βρίσκεται στο Κίεβο, στο κτίριο του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφαλείας της Ουκρανίας). Οι πηγές των πρακτορείων ειδήσεων ισχυρίζονται ότι η πιθανότητα να βρεθούν αιχμάλωτοι οι έξι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στη Μαριούπολη είναι εαρκετά υψηλή.
ΟΙ συνολικές απώλειες των εξολοθρευτών τη νύστα αποτέλεσαν ένα αεροπλάνο, δύο ελικόπτερα, δύο άρματα μάχης, δύο τεθωρακισμένα, μέχρι δεκατέσσερις συστοιχίες και οβιδοβόλα, έχω είκοσι τέσσερις μονάδες αυτοκινούμενων οχημάτων, δύο αποθήκες με πυρομαχικά. Οι απώλειες ανάμεσα στο προσωπικό αποτέλεσαν έως 100 άτομα νεκρούς και τραυματίες. Αιχμαλωτίστηκαν δεκατρία άτομα.
Οι ομάδες αναχαίτισης της λαϊκής επιστράτευσης ήδη βρίσκονται στα περίχωρα του Μπερντιάνσκ της περιοχής του Ζαπορόζιε. Έτσι, τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ αρχίζουν να απελευθερώνουν το Ζαπορόζιε από τους ναζί. Την παρούσα στιγμή τα στρατεύματα της Νοβορωσίας αναχαιτίζουν τους οικισμούς και τα σημεία ελέγχου σε μακρινά περίχωρα του περιφερειακού κέντρου Μπερντιάνσκ.
Ακόμα είναι νωρίς να μιλάει κανείς για την πιθανή εισβολή στου Μπερντιάνσκ. Εκεί συγκεντρώθηκαν πολλοί ναζί που έφυγαν από τη Μαριούπολη, φοβούμενοι τον αποκλεισμό. Η επίθεση όμως στο Ζαπορόζιε είναι πολύ σημαντική από την τακτική άποψη. Απομακρύνοντας τη γραμμή μετώπου προς τη Δύση τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ αφήνουν τους Ουκρανούς ναζί στη Μαριούπολη χωρίς ελπίδα. Πέραν τούτου, συνεχίζοντας την επέλαση στο ζαπορόζιε οι μαχητές της Νοβορωσίας μπορούν να περικυκλώσουν και το Μπερντιάνσκ, αφού περικυκλώσουν εκεί την ομάδα στρατού από όλες τις πλευρές. Με τον τρόπο αυτό, η χούντα θα έχει δύο ταυτόχρονους κλοιούς κοντά στη θάλασσα, στο Μπερντιάνσκ και στη Μαριούπολη.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ