Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Εξαφανισμένος εδώ και τρεις εβδομάδες ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Έχει πρόβλημα υγείας;

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014   2:59:00 μ.μ.

Eξαφανισμένος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επί τρεις εβδομάδες,και έχει δώσει, όπως είναι φυσικό, λαβή για σχόλια και εικασίες, σε γειτονικές χώρες, αλλά και στον διεθνή Τύπο. Η τελευταία εμφάνιση του ηγέτη της χώρας ήταν τον περασμένο Ιούλιο, όταν παρέστη σε εκδήλωση και ήταν εμφανές ότι κούτσαινε με ότι και αν σήμαινε αυτό.

Ο Toshimitsu Shigemura, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Waseda, στο Τόκιο, δήλωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αφού βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από εμφανίσεις του, όχι μόνο τον Ιούλιο, αλλά και παλαιότερα, τον έδειχναν να κουτσαίνει.

Σήμερα στη βουλή της Βόρειας Κορέας υπάρχει μία κρίσιμη συνεδρίαση και όλοι περιμένουν να δουν αν ο ηγέτης θα εμφανιστεί και αν τελικά εμφανιστεί σε τι κατάσταση θα είναι έπειτα από τόσο μακρά απουσία.

Ο καθηγητής Shigemura ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph» ότι από τον Δεκέμβριο του 2011, που πέθανε αιφνίδια ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο νέος ηγέτης της χώρας έχει πάρει πολλά παραπανίσια κιλά, εξαιτίας του άγχους και της αγάπης του στο καλό φαγητό! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το ελβετικό τυρί Έμενταλ και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από αυτό, αφότου συνήθισε να το τρώει, όταν σπούδαζε στην Ελβετία.

Όμως, ο καθηγητής Shigemura υποστηρίζει ότι εκτός από προβλήματα υγείας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίζει και προβλήματα στο εσωτερικό του στρατού που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αστάθεια στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με τον Ιάπωνα καθηγητή υπήρξαν αναφορές στις αρχές του περασμένου έτους ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Κιμ Γιονγ Ουν, από κάποιους «δυσαρεστημένους» αξιωματούχους του στρατού, μετά από εκκαθαρίσεις που έκανε ο ηγέτης της χώρας.

Πάντως, τελευταία φορά που εμφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν δημόσια ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν παρακολούθησε κοντσέρτο μαζί με την σύζυγό του, Ρι Σολ Γιου. Οι «ανησυχίες» για την εξαφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι εύλογες, αφού στο παρελθόν έκανε δεκάδες εμφανίσεις κάθε μήνα, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια και αγροτικές φάρμες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο διαδέχθηκε στην ηγεσία ο σημερινός πρόεδρος της χώρας, αν και έπασχε από υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη, ήταν λάτρης του γαλλικού κονιάκ και του εκλεκτού φαγητού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ