Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ρογκόζιν: η μετάβαση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ θα σκοτώσει τις ουκρανικές βιομηχανίες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014   4:00:00 μ.μ.


Ρογκόζιν: η μετάβαση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ θα σκοτώσει τις ουκρανικές βιομηχανίες
 Εάν ο ουκρανικός στρατός θα δεχτεί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, το γεγονός αυτό θα σημαίνει τέλος του στρατιωτικού τομέα της χώρας, θεωρεί ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

"Η μετάβαση στα "πρότυπα" του ΝΑΤΟ σημαίνει την αγορά του ξένου οπλισμού και ξένων στρατιωτικών μηχανημάτων και τέλος του στρατιωτικού βιομηχανικού τομέα της Ουκρανίας ", έγραψε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην σελίδα του στο Facebook.
Για την πρόθεση της Ουκρανίας στο μέλλον να ανταποκρίνεται στα πρότυπα του ΝΑΤΟ στον στρατιωτικό τομέα τη Δευτέρα το βράδυ δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ Εβγκένι Περεμπίγινις ο οποίος επισήμανε ότι δεν πρόκειται για κοινές ασκήσεις, παρά για πλήρη συμβατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Νωρίτερα για την πρόθεση να καταφέρουν "την πλήρη αμοιβαία συμβατότητα " με τον στρατιωτικό τομέα του ΝΑΤΟ είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβελ Κλίμκιν.
Τη βάση της ουκρανικής βιομηχανίας αποτελούν επιχειρήσεις του στρατιωτικού βιομηχανικού τομέα που ανεγέρθηκαν στα ανατολικά της χώρας. Τόσο η τεχνολογική διαδικασία, όσο και τα προϊόντα των επιχειρήσεων αυτών ήταν μέρος του ενιαίου βιομηχανικού συγκροτήματος της Ρωσίας. Η απάρνηση από τη ρωσική αγορά και η αλλαγή του προσανατολισμού με κατεύθυνση προς τη Δύση, κατά την άποψη των ειδικών, θα οδηγήσει σε πλήρη ύφεση της βιομηχανίας της Ουκρανίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ