Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΗΠΑ: Από καθαρή τύχη συνελήφθη ο εισβολέας του Λευκού Οίκου

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014   11:09:00 μ.μ.


ΗΠΑ: Από καθαρή τύχη συνελήφθη ο εισβολέας του Λευκού Οίκου
Ο 42χρονος Γκονζάλες που πήδηξε τον φράκτη της προεδρικής κατοικίας έγινε αντιληπτός από πράκτορα εκτός υπηρεσίας που έτυχε να βρίσκεται τη στιγμή εκείνη στον Λευκό Οίκο

Λίγες ώρες μετά την ομιλία της επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Τζούλια Πίρσον, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή του 42χρονου Όμαρ Γκονζάλες στον Λευκό Οίκο, δημοσίευμα της Washington Post αποκαλύπτει ότι ο ένοπλος εισβολέας έγινε αντιληπτός από καθαρή τύχη.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ο 42χρονος που έφερε μαχαίρι όταν μπήκε στο κεντρικό κτίριο της προεδρικής κατοικίας και βρέθηκε στην ανατολική αίθουσα του Λευκού Οίκου, συνελήφθη από πράκτορα, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και έτυχε εκείνη τη στιγμή να είναι στο σημείο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών αφού βεβαιώθηκε πως η οικογένεια του Μπαράκ Ομπάμα αναχώρησε με ασφάλεια με το ελικόπτερο από τον κήπο του Λευκού Οίκου, επέστρεψε στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου λίγα λεπτά αργότερα αντιλήφθηκε τον εισβολέα, τον οποίο και σταμάτησε.
Όπως αποκαλύφθηκε ο 42χρονος ήταν έτοιμος να μπει στην πράσινη αίθουσα, όπου πραγματοποιούνται συναντήσεις και ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου, αλλά ο ένστολος τον σταμάτησε εγκαίρως.
Όλα αυτά, ενώ η Πίρσον ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου παραδέχθηκε πως πλάνο ασφαλείας δεν εκτελέστηκε σωστά και ανέλαβε ευθύνη για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας πως αυτό που συνέβη ήταν ανεπίτρεπτο και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.
Αποκάλυψε, μάλιστα, πως οι μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν 16 ανθρώπους που πήδηξαν τον φράκτη τα τελευταία πέντε χρόνια, εκ των οποίων έξι μόνο αυτή τη χρονιά, τονίζοντας: «Έχουμε δεσμευθεί να προστατεύσουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την οικογένειά του, ευχαριστώ το Κογκρέσο για την ευκαιρία που μου έδωσε να εμφανιστώ ενώπιον της επιτροπής».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ