Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία κατηγορούν τις αρχές της χώρας για την σφαγή του δικού τους λαού

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014   7:12:00 μ.μ.


Στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία κατηγορούν τις αρχές της χώρας για την σφαγή του δικού τους λαού
Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βασίλι Ανίσιμοφ κατηγόρησε τις αρχές της Ουκρανίας για την έναρξη του πολέμου.

"Δεν αγαπούν τους Ουκρανούς και δεν τους λυπούνται. Εάν τους λυπούνταν, δεν θα τους έστελναν στο θάνατο – σφαίρα στο κεφάλι ας είναι σφαίρα στο κεφάλι! – στο Μαϊδάν, δε θα τους έσπρωχναν (ήδη τρίτη επιστράτευση!) στον πόλεμο της αδελφοκτονίας στο Ντονμπάς, δε θα τους καταδίκαζαν στη φτωχή διαβίωση μέσα στην πείνα και το κρύο, και στην κατάσταση αυτή, όπως λένε οι οικονομολόγοι, όλοι θα βρεθούν αυτό τον χειμώνα ", δήωσε ο Β.Ανίσιμοφ στη συνέτευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ράντονεζ".
Παραδέχτηκε ότι, όταν ακούει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ, πάντα με επιφύλαξη περιμένει "τι νέο κάκό ή βλακεία θα επινοήσει για την Ουκρανία ".
Κατά τη γνώμη του εκπροσώπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το μεγαλύτερο κακό της ουκρανικής "επαναστατικής ηγεσίας του Μαϊδάν είναι η ηγεσία των ηγετών ".
"Ο ένας Μωυσής πάνω στον άλλο! Όλοι είναι έτοιμοι να οδηγούν τον βασανισμένο λαό στην έρημο, να τον περάσουν από χίλια βάσανα τα οποία δημιουργούν οι ίδιοι και τους επιζήσαντες να πάνε στα ευρωπαϊκά, ονειρεμένα χώματα. Το σλόγκαν είναι: τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα ζήσουν στην Ευρώπη! Και πάλι ψέματα. Αφού όλους τους ηγέτες μας, του γνωρίζουμε απ’ έξω και ανακατωτά. Όλοι τους έχουν βίλλες, εκατομμύρια, διαμερίσματα και αυτοκίνητα, εργοστάσια και γιωτ, πηγαίνουν στους γιατρούς, για σπουδές, για διακοπές στο εξωτερικό, μερικοί κιόλας εκεί μένουν και διευθύνουν τις περιοχές τους μέσω skype ", δήλωσε.
Όπως επισήμανε ο Β.Ανίσιμοφ, εάν κατευθυνόμαστε στην Ευρώπη, κάτι "πρέπει να κάνουμε στην Ουκρανία αλά ευρωπαϊκά ".
"Η Σκωτία για παράδειγμα τώρα διεξάγει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, οι ηγέτες όλων των κομμάτων, η κυβέρνηση πήγαν από το Λονδίνο να πείσουν τους αυτονομιστές να μην αποχωρίσουν. Κανένας δεν απειλούσε ότι η Σκωτία ή θα παραμένει αγγλική, ή θα την κάνουν έρημο, δεν έχουν συλλήψεις, πληροφοριακό αποκλεισμό, βομβαρδισμούς, πρόσφυγες και την αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Οι Άγγλοι μάλλον αγαπούν τη Σκωτία, αφού δεν την ισοπεδώνουν ", πρόσθεσε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ