Ροη ειδησεων

Εκατοντάδες Κούρδοι της Συρίας συγκεντρώνονται στα σύνορα της Τουρκίας

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014   3:30:00 μ.μ.


Εκατοντάδες Κούρδοι της Συρίας συγκεντρώνονται στα σύνορα της Τουρκίας
Σχεδόν χίλιοι Κούρδοι της Συρίας συγκεντρώθηκαν σήμερα στα σύνορα ζητώντας να περάσουν στην Τουρκία αφού μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν 21 χωριά και πολιόρκησαν μια κουρδική πόλη στη βόρεια Συρία, έγινε γνωστό από ανταποκριτή του Ρόιτερς.

Το πλήθος, το οποίο αποτελείται κυρίως από γυναίκες και παιδιά, είναι καθισμένο πίσω από το συρματόπλεγμα που υψώνεται κατά μήκος των συνόρων απέναντι από το τουρκικό χωριό Ντικμετάς, 20 χλμ. από την κουρδική συριακή πόλη Άιν αλ-Άραμπ, γνωστή στα κουρδικά ως Κομπανί.
Η επίθεση στην Κομπανί προκάλεσε μια έκκληση των Κούρδων μαχητών προς τη νεολαία στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία να πάρει μέρος στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποιείται μερικές ημέρες αφότου ο αμερικανικός στρατός δήλωσε πως η βοήθεια των Κούρδων της Συρίας θα χρειασθεί εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.
Ο αριθμός των Κούρδων στα σύνορα έχει μειωθεί από τις περίπου 3.000 που ήταν το βράδυ της Πέμπτης, όμως κι άλλοι φθάνουν πεζή από γειτονικά χωριά μεταφέροντας τα πράγματά τους σε σάκκους, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δεν τους επιτρέπουν να διασχίσουν τα σύνορα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ