Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Επιβεβαιώνει το Βερολίνο τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ντράγκι

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014   5:09:00 μ.μ.


Επιβεβαιώνει το Βερολίνο τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ντράγκι
Τηλεφωνική συνομιλία με την Άγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, όπως αποκάλυψε σήμερα ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπήρξε μια τηλεφωνική συνομιλία», ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Ντράγκι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Διευκρίνισε δε πως Ντράγκι ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην καγκελάριο.
Το περιοδικό Der Spiegel γράφει στο σημερινό τεύχος του πως η Μέρκελ «πήρε το τηλέφωνο για να ρωτήσει τον κ. Ντράγκι… τι ήθελε να πει» στην πολυσυζητημένη ομιλία που έκανε στις 22 Αυγούστου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, αυτή η εκδοχή του Spiegel «δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και τα γεγονότα».
Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ομιλία του, στο Τζάκσον Χολ των ΗΠΑ, ο Ντράγκι είχε δηλώσει έτοιμος να «προσαρμόσει περαιτέρω» τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη. Αυτό ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως ανακοίνωση νέων μέτρων «α λα αμερικανικά», τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν άμεση χρηματοδότηση των κρατών.
Η Γερμανία, η οποία είναι πολύ προσηλωμένη στην νομισματική ορθοδοξία, προσπάθησε να μετριάσει τις δηλώσεις αυτές, με τον υπουργό Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαβεβαιώνει πως οι δηλώσεις Ντράγκι παρερμηνεύθηκαν.
Συνάντηση Ντράγκι - Ολάντ το απόγευμα
Σημειώνεται ότι ο κ. Ντράγκι θα γίνει σήμερα το απόγευμα δεκτός από τον Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας αξιωματούχος επικοινωνίας της ΕΚΤ ανακοίνωσε πως οι δύο άνδρες «θα συζητήσουν για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ