Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μερικές εκατοντάδες εξολοθρευτές διέρρηξαν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014   12:54:00 μ.μ.


Μερικές εκατοντάδες εξολοθρευτές διέρρηξαν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιτελείου του στρατού της Νοβορωσίας, κατά το περασμένο εικοσιτετράωρο η ηγεσία της εξολοθρευτικής επιχείρησης συνέχισε να ανασυγκροτεί τα στρατεύματα, να τα ενισχύει με προσωπικό, οπλισμό και μηχανήματα.

Έξι φορές οι εξολοθρευτές παραβίασαν την εκεχειρία.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Σεργκέι Πετρόβσκι, την περασμένη νύχτα στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ το οποίο εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται σε αποκλεισμό από τους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης, διέρρηξαν 250 αλεξιπτωτιστές του ουκρανικού στρατού και περίπου 600 μαχητές. Κατά τη διάρκεια της διάρρηξης άρχισε μια σκληρή μάχη. Δεν γίνεται αναφορά για τα θύματα. Το κτίριο του αερολιμένος μέχρι στιγμής είναι καλυμμένο από πυκνούς καπνούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κατασκοπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για την χειροτέρεψε της αντίληψης που έχουν οι άμαχοι κάτοικοι της Μαριούπολης σχετικά με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας και τη δράση τω τμημάτων των οργάνων ασφαλείας της χούντας. Βασικοί λόγοι είναι τα βασανιστήρια που τελούν οι εξολοθρευτές στην πόλη καις τα περίχωρά της.
Όπως εκτιμά η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, πάνω από 60% του ντόπιου πληθυσμού στηρίζει την έξοδο της Περιοχής του Ντονέτσκ από τη σύνθεση του ουκρανικού κράτους. Για αυτό το λόγο οι εξολοθρευτικές ταξιαρχίες της Εθνικής Φρουράς διεξάγουν ομαδικές συλλήψεις. Τους συλληφθέντες βασανίζουν και εκφοβίζουν. Βασικές κατηγορίες που τους προσάπτουν είναι η στήριξη των οπαδών της αυτονομίας του Ντονμπάς, καθώς και στήριξη των δολιοφθορέων και κατασκόπων των στρατευμάτων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ